DVD Review: Snabba Cash II

Snabba Cash

Lumière

Rating: ★★☆☆☆

In 2010 kon Daniel Espinosa mij aangenaam verrassen met Snabba Cash. In deze film droomt JW (Joel Kinnaman) van een beter, mooier en rijker leven. Hij doet alles voor het verwezenlijken van zijn droom. Een nobele daad. Helaas kiest hij daarvoor het verkeerde pad en belandt hij in een bloedbad en in de cel.

In het vervolgverhaal Snabba Cash 2: Never Fuck Up zie je hoe JW de cel deelt met de moordenaar Mrado (Dragomir Mrsic). Die killer kan zich voortaan enkel voortbewegen met de hulp van een rolstoel. JW mag tijdelijk de gevangenis verlaten wegens goed gedrag en de kans op werk. Maar al snel merkt hij dat het leven weinig is veranderd. En moet hij noodgedwongen opnieuw het criminele pad kiezen.

Lumière

Dit vervolg kan helaas niet tippen aan het origineel. Babak Najafi kan op geen enkel moment zorgen dat ik mijn nagels tussen mijn tanden zet. De narratieve evolutie bevat weinig memorabele momenten (buiten de scène met de deur). Daarvoor is het verhaal net te versnipperd. In het origineel is het JW die alles in beweging zet en hij is de spilfiguur. Deze keer moet hij het scherm delen met twee andere mannen. Mahmouds levensverhaal is daarvan het enige dat eigenlijk het vermelden waard is.

Matias Verala aast als Jorge op een grote hoop centen. Het moet het begin zijn van een zorgeloze nieuwe start voor hem met zijn vriendin. Alleen steelt hij de centen van de notoire gangster Radovan (Dejan Cukic). Die heeft niet leren delen en stuurt Mahmoud (Fares Fares) op pad voor het opsporen van de dief. Onze Mahmoud wordt ondertussen door zijn eigen vader uitgespuwd voor wie hij is. Dit is voor Mahmoud dus een prestige opdracht. Zeker als hij een volgende ronde Russische roulette met Radovan wil overleven.

Daniel Espinosa mocht dankzij Snabba Cash het vliegtuig op richting Amerika. Daar maakte hij het makke Safe House. In 2014 probeert hij het nog eens met Child 44. Het wordt opnieuw een film met zijn pupil Kinnaman en Tom Hardy. Een Hollywoodfilm zit er voor Babak Najafi nog niet in. Het ligt misschien aan de veel te beperkte rol van Lisa Henni in dit vervolg. Op basis van deel twee ben ik niet meteen happig op deel drie. Of het zou op een ziektedag moeten zijn als ik in mijn zetel lig, half slaperig door de medicatie. Helaas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.