Trash of the Titans

Wrath of the Titans

Warner Bros.

Rating: ☆☆☆☆☆

Toen Clash of the Titans in 2010 op ons werd losgelaten waren velen niet te spreke over de zwakke 3D-effecten. De omzetting in post-production was gewoon een excuus om meer geld te scheppen wanneer we langst de kassa passeerden. Hoofdrolspeler Sam Worthington beloofde op zijn communiezieltje dat het vervolg veel beter zou zijn (Clash vond ik best nog genietbaar). Dat vervolg, Wrath of the Titans, zag het bioscooplicht in 2012. Worthington heeft woord gehouden op vlak van effecten. Perseus die op zijn paard Pegasus doorheen de lucht vliegt boven een met vuur en lava bedolven landschap is indrukwekkend. Tot zover het goede nieuws wat deze Wrath betreft.

You will learn someday that being half human, makes you stronger than a god.

Warner

Regie: Jonathan Liebesman
Cast: Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes, Rosamund Pike
Muziek: Javier Navarrete

Oei, hoor ik je nu al denken. Oei, indeed. Where dit they go wrong? Wel, gewoon vanaf het begin gaat het mis. Wrath start gewoon zonder uitleg of aanzet. Halfgod Perseus (Worthington met deze keer langere manen) leeft samen met zijn zoon Helius en moeder een eenvoudig vissersbestaan. Vrouw Io ligt onder de grond. Nog geen 5 minuten later verschijnt vader Zeus (Liam Neeson) met de melding dat alle goden en kinderen zich moeten opmaken voor een rampspoed.

De muren van de gevangenis Tartarus staat op instorten door toedoen van Zeus’ broer Hades (deze keer een zwakkere Ralph Fiennes) en Perseus’ broer Ares (Édgar Ramírez geeuw), god van de oorlog. Zij willen Cronus, vader van Zeus, Hades en Poseidon bevrijden. Waarom precies ben ik al lang vergeten. Ik vermoed omwille van broederhaat enz. Ook onterecht onhoorbaar tijdens de film is de score van Javier Navarrete (Cracks), terwijl die score zeker aandacht verdient.

There’s no going home for us.

Terwijl Zeus Hades nog op andere gedachten wil brengen zoekt Perseus samen met zijn neef (en halfgod) Agenon (Toby Kebbell) en koningin Andromeda (wat doet een lady als Rosamund Pike in dit onding?) naar de Fallen One (een belachelijke wegwerprol voor Bill Nighy). Hij maakte de Zeus’ bliksemschicht, Poseidons drietand en het wapen van Hades. Die drie samen vormen Het Speer van Trium, het enige middel waarmee ze Cronus kunnen verslaan. Ze moeten dan wel hun weg vinden in het bewegend (natuurlijk) 3D (natuurlijk) labyrint zonder ervaren gids (natuurlijk).

Warner

One last godly deed…

Ik wil veel geloven en hou wel van films over goden en hun geschiedenis, maar wat Jonathan Liebesman (World Invasion: Battle Los Angeles) brengt is beneden alle peil. Dachten de 3 (toeval?) scenaristen dat we al de gaten in het verhaal niet zouden zien door zo’n 3D-brilletje? En wat is dat met al die personages die zonder introductie verschijnen. Zo zit er plots een vrouw in het bevrijdingsteam naast Andromeda. Haar naam en fucntie is compleet irrelevant tot op het moment dat ze (spoiler alert) sterft.

En zo verschijnen en verdwijnen nog meerdere figuranten en wezens. Daarnaast betwijfel ik sterk of een mens van vlees en bloed zomaar kan blijven rechtstaan na een schokgolf, enkele aardbevingen en een vuurzee. Op vlak van actie krijg je alles, maar het kon mij letterlijk geen reet schelen. Een betere titel voor dit compleet onnodig vervolg had beter Trash of the Titans geweest. Helaas bekt dat voor mareketinglui net een tikkeltje minder. Een deel 3 over The Return From the Clash of the Titans hoeft dus echt, maar dan ook echt niet.

Extra’s 3D BD en BD extra’s:
MAXIMUM MOVIE MODE AND MORE! Control Your Destiny and Choose One of Two Unique Experiences: The Path of Men or The Path of Gods
• Storyboard Comparisons
• Picture-in-Picture • Focus Points

DVD extra’s:
• Deleted Scenes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.