Een moordenaar, geest en vluchteling

UPI

Rating: ★½☆☆☆

Regie: Juan Carlos Fresnadillo
Cast: Clive Owen Carice van Houten, Daniel Brühl
Muziek: Roque Baños

De filmwereld heeft al en pak vreemde personages voortgebracht. Ofwel zijn het geduchte killers of eerder schimmen en geesten die hun slachtoffers tot waanzin en een uiteindelijke dood terroriseren. Juan Carlos Fresnadillo introduceert in Intruders zo een nieuwe schaduwfiguur: de Hollowman. Een wezen zonder gezicht. Hij zoekt nietsvermoedende kinderen van wie hij het gezicht kan stelen. Slachtoffer van dienst is de dochter van Clive Owen. Hoe het verzonnen verhaal afloopt weet niemand want dat is nog niet geschreven. Intruders blijft hangen in het mysterieuze, van gelovigen versus ongelovigen en er is altijd wel een wetenschappelijke (lees medische) uitleg. Nog het vermelden waard is de verschijnning van de Duitser Daniel Brühl als Spaanstalige priester. De Nederlandse Carice van Houten kan dan weer haar vaderlandsaccent niet verbergen.

Extra’s:

  • Deleted scenes
  • Interviews
  • Making of

http://www.youtube.com/watch?v=SB8iKvixklY

Texas Killing Fields

Anchor Bay Films

Rating: ★☆☆☆☆

Regie: Ami Canaan Mann
Cast: Sam Worthington, Jeffrey Dean Morgan Jessica Chastain, Chloë Grace Moretz
Muziek: Dickon Hinchliffe

Al even uit op dvd is Texas Killing Fields. Ami Canaan Mann treedt in de voetsporen van vader Michael Mann (Heat), maar stabiel op beide voeten staat ze nog niet. Sam Worthington en Jeffrey Dean Morgan zoeken een vrouwenmoordenaar. Zoveel is duidelijk wanneer een zoveelste slachtoffer wordt gevonden. Minder duidelijk is het hele kader rond de agenten, motivatie van de moordenaar, levenswandel van de slachtoffers enz. Qua sfeer en mood voel je de brandende zon van Texas in je nekvel, maar nadelig is dat de personages daar behoorlijk loom van worden. Jessica Chastain zie je voor een 2de keer acteren naast Worthington, maar hun relatie in The Debt is dan pakken interessanter dan in deze Texas Killing Fields.

Le Havre

A-Film

Rating: ★★★½☆

Regie: Aki Kaurismäki
Cast: André Wilms, Kati Outinen, Blondin Miguel

Met het grootste gemak en op zijn eigen stijlvolle manier vertelt Aki Kaurismäki het leven van Marcel en Arletty in Le Havre. Hij verdient zijn boterham als schoenenpoetser, zij staat elk moment van de dag klaar voor de was en de plas. Tot de dag waarop Marcel een vluchteling ontmoet en zijn vrouw in het ziekenhuis belandt. Zo eenvoudig, zo puur, zo minimalistisch en zo overtuigend is deze Le Havre. De scène waarop een politieman een café binnenwandelt met een ananas kan zo het begin zijn van een grap. Ook best grappig is een stukje Kafka als middel voor een goede nachtrust.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.