Een strijd tegen de ziekte, de wanhoop en de dood

La Guerre est Déclarée

Cinéart

Rating: ★★★☆☆

Kinderen krijgen. Het is de droom van elk koppel. Ook van Roméo en Juliette. Die droom komt in vervulling met de komst van Adam. Maar de droom wordt al snel een lange nachtmerrie waar het gevaar, verlies in vertrouwen en kunnen de overhand nemen. Er iets namelijk iets aan de hand met Adam. Het is de vrees van elke ouder: mijn kind is ziek. De vraag is wat is er fout met mijn kind en vooral is er een oplossing voor? In ieder geval zijn er bereid de oorlog te verklaren aan alles en iedereen die hun droom verstoort.

Cinéart

Roméo en Juliette stonden niet bij stil bij de vele uitdagingen die voor hen lagen toen hun blikken voor het eerst elkaar kruisten in die bar. Toen ze genoten van elkaar gezelschap, liefde en lichaam. De eerste zorgen kwamen er tijdens de zwangerschap, toen Adam niet meteen hapte naar lucht na zijn geboorte en dagenlang huilde zonder directe verklaarbare reden. De ontnuchtering is des te groter als de diagnose wordt vastgesteld. Het wordt een strijd tegen de ziekte, de wanhoop en de dood.

Regie: Valérie Donzelli
Cast: Valérie Donzelli, Jérémie Elkaïm, César Desseix

La guerre est déclarée is een heel persoonlijke film geworden van Valérie Donzelli. Ze heeft het immers allemaal zelf meegemaakt. Deze film is dan ook een soort onderdeel van het verwerkingsproces en iets waar ouders die in dezelfde situatie verkeren (ongeacht de afloop) zich mee zullen kunnen identificeren. Wat ze met het verhaal ook wou aantonen is dat we vandaag in een maatschappij leven waar geluk opgelegd wordt: we moeten gelukkig zijn no matter what (het door uw strot rammende gelukkig zijn van MNM of Q-music). Maar het gevolg daarvan is dat als we geconfronteerd worden met iets negatief dat we niet weten hoe we daar moeten mee omgaan. Vanaf het moment dat er iets erg is gebeurd, verandert alles en staat alles in teken daarvan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.