Grimm meets Singh

Mirror Mirror

A-Film

Rating: ★★★½☆

Met dank aan Twilight en Kristen Stewarts off-set praktijken zal Snow White And The Huntsman binnen tien jaar sneller een belletje doen rinkelen dan het eerder uitgekomen Mirror Mirror. Nochtans gaat mijn expliciete voorkeur uit naar Tarsem Singhs kleurige navertelling van het klassieke Grimm-sprookje.

Regie: Tarsem Singh
Cast: Lily Collins, Julia Roberts, Armie Hammer, Nathan Lane
Muziek: Alan Menken

Mirror Mirror

A-Film

Singh staat bekend als de stilistische cineast van The Cell, The Fall en Immortals. Zijn films zijn zwaar style over substance, en Mirror Mirror is geen uitzondering. De decors en kostuums barsten van de creativiteit en vernieuwing. Zij het de extravagante garderobe van het sneeuwwitte prinsesje (Lily Collins) en de boze koningin (Julia Roberts), of de stelten van de zeven niet-CGI dwergen. Vooral de laatste zorgen voor enkele guitige actiescènes met houten marionetten en de knappe prins (Armie Hammer).

Hammer steelt de show als de heldhaftige, doch vrij onhandige Alcott, in een dappere rol waarin hij zich duidelijk heeft uitgeleefd. Roberts en haar dienaar/jager Nathan Lane krijgen een goed rapport. Ook de dwergen maken van hun korte individuele optreden iets memorabels. Collins is een leukere verschijning dan de emotieloze Stewart, al heeft haar rol dramatisch niet veel om het lijf. Met al haar flamboyante kledij was dat niet misschien niet mogelijk ook.

Uiteindelijk hebben beide filmversies weinig nieuws te bieden. Rupert Sanders stal echter van meer visionaire cineasten dan hemzelf (zoals Tim Burton, Guillermo Del Toro en Peter Jackson), terwijl Singh naar goeie gewoonte zijn eigen ding doet. Mirror Mirror is tevens luchtiger van toon, in plaats van de faux ernst van The Huntsman. Beiden zijn niet genoeg om de trend van fairytale updates te rechtvaardigen, maar er is een duidelijke winnaar en verliezer.

Extra’s:

  • Trailer
  • Verwijderde Scènes
  • De Andere Kant Van De Spiegel
  • I Believe I Can Dance!
  • De Prins & De Puppies
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.