Q&A Michael Ealy over Underworld: Awakening

Sony

Naar aanleiding van de dvd en blu-ray van Underworld: Awakening, het vierde deel alweer uit deze populaire vampierenfranchise, hadden we een gesprek met Michael Ealy. Deze 38-jarige acteur is vooral bekend uit 2 Fast 2 Furious, en speelt in Underworld: Awakening de rol van de detective Sebastian.

Q: Was je al fan van de reeks voor je besloot om er aan mee te werken?

A: Ik was fan, al is fan misschien zwaar uitgedrukt. Zeker als ik mezelf vergelijk met sommigen die ik ontmoette tijdens het draaien van de film! Zo waren er bij die per sé wilden dat ik kostuums of props voor hen vreemd sloeg. Vergeleken met hen was ik dus misschien niet zo een grote fan (lacht).

Q: Heb je de vorige films herbekeken voor je aan het filmen begon?

A: In Vancouver (waar de film werd opgenomen) had ik vrij veel tijd, dus daar heb ik de eerste twee delen nog eens herbekeken. Dit vierde deel speelt zich af 12 jaar na het tweede deel dus was het wel interessant om mijn kennis van die films nog eens op te frissen.

Q: Wat trok er je aan in de rol?

A: Het was een heel erg interessant personage. Ook al is hij een mens, toch staat hij z’n mannetje tussen al die onsterfelijke wezens. Het is ook iemand die al met verlies heeft moeten leren omgaan. Het is eigenlijk iemand die niks meer te verliezen heeft in het leven. Vandaar ook dat hij helemaal geen schrik heeft als hij met het personage van Kate Beckinsale die al drie films de hoofdrol van de vampier Selene voor haar rekening neemt) wordt geconfronteerd. Niemand kan hem niks meer afnemen, want hij heeft niets meer.

Q: Hoe was het de eerste keer dat je tegen over zo’n iconisch personage als Selene kwam te staan?

Underworld: Awakening

Sony

Dat was best grappig maar tegelijk ook indrukwekkend eigenlijk. Ik ontmoette Kate op de derde dag van het draaien, in een scène waarin onze personages elkaar ook voor het eerst tegen het lijf lopen. Nu, weinig mensen weten dit misschien, maar Kate is echt wel een hilarisch persoon om mee samen te werken. Dus vooraf stonden we gewoon nog wat te zeveren en lol te maken, tot er ‘Action. Rehearsal!’ werd geroepen. Man, die veranderde in Selene, just like that (knipt met de vingers). Ik bedoel, ok, ze heeft het personage weliswaar al drie films lang gespeeld, maar toch is het indrukwekkend om zien hoezeer dat personage in haar gebakken zit. Petje af!

Q: Heb je vooraf echte detectives of politieagenten opgezocht als voorbereiding op je rol?

A:  Het toeval wou dat ik net voor het draaien van deze film al een detective moest spelen voor de pilootaflevering van de televisiereeks Common Law. Van een perfecte voorbereiding gesproken, nee?

Q: Heb je ooit al met twee regisseurs gewerkt, en hoe voelde dat?

A: Afgezien van de culturele verschillen (Måns Mårlind en Bjorn Stein zijn beide Zweeds) wilden we allemaal de best mogelijke film maken. Dus toen ik mijn ideeën voor mijn personage aan hen voorlegde stonden ze daar ook altijd voor open. Het was echt een leuke samenwerking. Het leuke aan twee regisseurs ook was dat ze nooit moe waren of zonder ideeën kwamen te zitten. Zat de ene soms strop, dan nam de ander het over, en omgekeerd.

Q: Underworld: Awakening zit vol speciale effecten. Waar sta je dan eigenlijk tegen te acteren als je een reusachtige CGI-Lycan voor je staan hebt?

A: De sets op zich zijn schitterend, daar valt je mond dus echt van open. Letterlijk. Maar wanneer je aan het acteren bent tegen over iets dat er niet echt is, dan vergeet je dat allemaal. Dan ben je louter technisch bezig. Het vergt wel wat oefening, dat kan ik je verzekeren.

Q: Deed het je terugdenken aan je tijd toen je nog toneel speelde?

A: Ik had er nog niet bij stil gestaan, maar nu je het zegt eigenlijk wel.

Q: Mocht je een vampier of een Lycan kunnen zijn, wat zou je het liefst zijn?

A: Een vampier, zonder twijfel! In de film zien die er altijd sexy uit, hebben ze altijd veel geld, en ze worden nooit ouder. Lycans, of weerwolven, daarentegen… die kwijlen en stinken en zien er gewoon altijd mottig uit.

Underworld: Awakening

Sony

Q: Bestaat de kans dat we je personage terug zien in een mogelijk vervolg?

A: Geen idee. Het hangt allemaal af van Kate, en of zij zin heeft om er nog eentje te spelen. Als zij het ziet zitten denk ik wel dat er nog een vervolg komt. En dan hoop ik dat mijn personage ook mag terugkeren, en dat hij gebeten wordt door een vampier!

Q: Je volgende prent wordt de komedie Think Like a Man. Underworld is eerder een spannende actiefilm. Naar welk genre gaat je voorkeur uit?

A: Ik zie mezelf nog altijd als een serieus acteur. De laatste jaren kreeg ik dankzij films als Takers en The Miracle at St. Anna echter ook de kans om meer actiefilms te draaien. En sinds vorig jaar kan ik daar met Think Like a Man dus ook een komedie aan toevoegen. Het zorgt voor gevarieerd werk en ik vind het echt fijn zo. Een echte voorkeur is er dus niet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.