Moord uit geld, passie of wraak

Mother

A-Film

Rating: ★★★☆☆

Terwijl de titelfiguur in deze film stilzwijgend gedroogde bloemen in stukken snijdt, houdt de moeder de ogen op haar zoon gericht. De afwisseling van het snijden, het kijken, de zoon, de moeder en de naderende vingertoppen voorspelt niet veel goeds. Kort daarna vlamt er een auto door de straat, vliegt zoonlief door de lucht en schreeuwt een moeder haar onrust uit. Het is de katalysator van Mother (Madeo), een sterk drama van Joon-ho Bong die eerder verraste met de bloederige maar originele monsterfilm The Host.

A-Film

Onze moeder is alleenstaande. Ze waakt nauwlettende over haar 27-jarige zoon Do-joon. Ondanks zijn leeftijd is Do-joon heel naïef, minder begaafd en daardoor volledig afhankelijk van zijn moeder. Maar noem hem geen imbeciel. Het maakt hem gewoon een makkelijke prooi voor anderen met minder goede bedoelingen. Gelukkig waakt zijn beste vriend Jin-tae over zijn welzijn, al is dat ook veelal enkel als hij er voordeel uit kan halen.

Na een avondje stevig drinken strompelt Do-joon naar huis. Onderweg botst hij op een schoolmeisje die hij in zijn dronken bui wel ziet zitten, maar het is helaas niet wederzijds. Hun wegen scheiden en Do-joon kruipt dan maar bij zijn moeder in bed. De dag erna wordt hij opgepakt op verdenking van moord op datzelfde schoolmeisje. Overtuigd van zijn onschuld hoopt zijn moeder de echte dader te vinden. Hiervoor heeft ze – altijd handig – een paar plastieken handschoenen op zak moest ze bewijsmateriaal vinden.

Regie: Joon-ho Bong
Cast: Hye-ja Kim, Bin Won, Ku Jin
Muziek: Byung-woo Lee

A-Film

Joon-ho Bong dompelt deze who done it in grijze en donkere kleuren met hier en daar een opvallend kenmerk. Zo staat zoonlief te plassen tegen een immense muur terwijl zijn moeder hem voorziet van drank. Haar rood gewaad contrasteert met de grijze muur en hun vrij miserabel bestaan. Dat bestaan wordt er niet beter op door de moord. De moeder wordt uitgejouwd wanneer ze haar respect wil overbrengen aan de nabestaanden en ze wordt aan het lijntje gehouden door een ongeïnteresseerde advocaat. Het vinden van de dader ligt in het vinden van het antwoord op de vraag: is het meisje vermoord omwille van geld, passie of uit wraak e hoe ver wil ze gaan om de waarheid te achterhalen.

Extra’s:

– Trailer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.