Natte dromen door Barbarella

Paramount

Paramount

Rating: ★★☆☆☆

Barbarella (Jane Fonda) vliegt door de ruimte en moet, tijdens een geheime missie op zoek naar een vermiste wetenschapper, een noodlanding maken op de planeet Lythion. Ze moet vertrouwen op haar gaves, haar stijl, haar schoonheid en haar sensualiteit om het kwaad in de vorm van robots en monsters te verslaan. Ze beloont op ongeremde wijze de knappe mannen die haar bijstaan… . Deze space babe is gebaseerd op een sciencefiction stripreeks van de hand van de Franse illustrator Jean-Claude Forest.

“What I must tell you is not only grave, it’s a secret.”

Paramount

Kijkers van Barbarella worden door Jane Fonda natuurlijk ook beloond. Dat gebeurt doordat Fonda haar welgevormde rondingen nog eens extra dik in de verf zet. Klagen doen we zeker niet. Al die schoonheid doet het aspect zelfs een beetje vergeten dat de film in essenstie lettelijk en figuurlijk weinig om het futuristische lijf leeft. Regisseur Roger Vadim weet hoe hij het best een vrouw in beeld moet brengen. Hij deed dat al in 1956 met Et Dieu… créa la femme. Daarin maakte hij ook al op een schandalige manier misbruik van de toenmalige natuurlijke schoonheid Brigitte Bardot.

Great Tyrant: “I’m also the Great Tyrant.”
Barbarella: “Well, that’s nice.”

De strip en de reeks worden gezien als een stap in de richting van de seksuele bevrijding. Dat verklaart meteen ook de aanwezigheid van een ding genaamd de orgasmatron. Vragen moet je ook niet teveel stellen bij het zien van vreemde figuren en al even vreemde situaties. Gewoon bekijken en zien of je dit zelf na al die jaren nog als een cultfilm wilt bestempelen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.