Premium Rush: Ride like hell

Fox

Fox

Rating: ★★½☆☆

Voor velen is de wagen de koning van de weg.  Daar moet Wilee niets van weten. Hij kan ook niet achter een bureau zitten. Wilee heeft een hekel aan een maatpak. En stilstaan is niet aan hem besteed. Gelukkig voor hem verdient hij zijn dagelijkse boterham als fietskoerier.

I like to ride. Fixed gear. No brakes. Can’t stop. Don’t want to, either.

Fox

Regisseur: David Koepp
Cast: Joseph Gordon-Levitt, Michael Shannon, Jamie Chung, Dania Ramirez
Muziek: David Sardy

Wilee (Joseph Gordon-Levitt) is een van de 1500 fietskoeriers die actief zijn in New York. Op een goede dag verdient hij 80 dollar. Dat is bitter weinig voor al het werk dat hij moet doen. Zeker omdat zijn baan levensgevaarlijk is. De grootste dreiging komt van voetgangers en autobestuurders die onverwachte manoeuvres uithalen. Daardoor heeft onze Coyote al twee keer zijn sleutelbeen gebroken, heeft hij een pin in zijn pols en een paar hersenschuddingen opgelopen. Maar remmen doet hij nooit. Remmen is voor hem als de dood.

Deze dag wordt geen doorsnee dag voor Wilee. Hij moet een enveloppe ophalen en tegen een bepaalde tijd op een welbepaalde plek aan een welbepaalde persoon afgeven. Dat dit welbepaalde waaghalzerij oplevert moet ik je niet vertellen. Het volstaat dat je weet dat een hyperactieve en sadistische Michael Shannon (Take Shelter) kost wat kost de inhoud van die enveloppe moet hebben. Hij is the guy you don’t f*** with. Wilee moet ondertussen uit de handen blijven van een overenthousiaste politieagent op een fiets die van geen ophouden weet. Hij doet ondertussen ook verschillende pogingen om zijn ex-vriendin Vanessa (Dania Ramirez) te overtuigen van zijn goede eigenschappen. En ook nog eens de concurrentie uitschakelen.

Brakes are death.

Fox

Nooit gedacht dat een film over een stel fietskoeriers zo onderhoudend, relatief spannend en vrij goed gedoseerd zou zijn. David Koepp (scenarist van Angels & Demons en War of the Worlds) maakt Premium Rush op maat van de jeugd. Hij heeft twee sublieme mannelijke hoofdrolspelers die tot het uiterste gaan. Het zijn de mannen die deze film de nodige schwung geven en zij zijn de reden waarom je blijft kijken.

Extra’s op dvd:
• The Starting Line
• Behind The Wheels

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.