Q&A Kate Beckinsale over Underworld 4

Kate Beckinsale Underworld 4

Sony Pictures Home Entertainment

Naar aanleiding van de dvd-release van Underworld: Awakening, ondertussen al de vierde in de reeks, laten we Kate Beckinsale aan het woord over haar personage Selene, een eventuele vijfde Underworld, en hoe het voelt om mensen in elkaar te slaan.

Q: Wat was er moeilijk aan de rol van Selene, voor deze film in het bijzonder?

A: Bij elke vechtscène tandenknars ik uit schrik dat ik iedereen zal teleurstellen, zeker als heel de crew mij staat te bekijken. Voor deze film had ik geen maanden training vooraf, want ik was toen bezig met een Mark Wahlberg-film (Contraband). Ze zeggen dan bijvoorbeeld dat ik een muur moet oplopen, iets wat ik nog nooit van mijn leven gedaan heb. “Oefen het dan even nu”, zeggen ze, terwijl iedereen naar mij staat te gapen. Het was moeilijker omgaan met de tijdsdruk dan met de stunts zelf.

Q: Hoe was het om te werken met twee regisseurs tegelijk?

A: Het is vreemd. Ik had geen idee hoe het zou gaan, of ze continu zouden ruzieën met elkaar. Maar eigenlijk hielden ze zich elke dag aan een strak schema: de ene dag is het Måns Mårlind die regisseert terwijl Björn Stein nietszeggend zit toe te kijken. De volgende dag neemt Björn het dan over. Doordat ze telkens een volledige dag niets mogen zeggen, zijn ze altijd des te meer enthousiast als het hun beurt is.

Sony

Q: Was het makkelijker om in de huid van Selene te kruipen, nu ze net als jij een moeder is?

A: De opnames van de eerste Underworld voelden aan als een experiment. Ik was het totaal niet gewend om personages als Selene te spelen, en dus begreep ik haar nog niet zo goed. In de eerste film was ze koel en gesloten, maar in deze film is ze heel wat opener geworden. 

Q: Vind je het leuk om op het grote scherm mensen in elkaar te slaan?

A: Het is zeker leuk om te zien, vooral omdat het totaal niet aanvoelt zoals het er uitziet. Ik voel me altijd als een belachelijke Brit die wat met haar armen staat te zwaaien, en als ik het dan zelf bekijk ziet het er opeens zo cool uit.

Q: Hoe was het om met 3D te werken?

A: Niet zo verschillend, eigenlijk. De camera’s zien er iets anders uit. Soms moeten we wat langer wachten omdat ze niet goed werken. Het is niet dat je arm opeens anders uit je lichaam steekt als er in 3D wordt gefilmd.

Q: Komt er een vijfde Underworld?

A: Dat moet je echt niet aan mij vragen. Ik heb zelfs gezegd dat er geen vierde ging komen. Ik ben zo naïef. Ze zeiden dat het een trilogie was, dus bleef ik dat ook maar zeggen. Dus ik weet het niet. Ik hoop alvast dat iedereen deze goed vindt.

Q: Welke actrice is een inspiratiebron voor jou?

A: De persoon die me heeft aangezet om actrice te worden is Jeanne Moreau. In mijn tienerjaren ging ik met een vriendin elk jaar rond Pasen naar Parijs. We gingen naar alle Franse cinema’s om al haar oude films te zien. We spraken nog niet zo goed Frans, dus kwamen we elk jaar terug.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.