Q&A met Owen Wilsen over The Internship

20th Century Fox

20th Century Fox

Sinds kort is The Internship op dvd en blu-ray verkrijgbaar. In deze nieuwe komedie van Shawn Levy (Night at the Museum) spelen Vince Vaughn en Owen Wilson twee vertegenwoordigers die hun carrière de nek omgedraaid zien door de opmars van de vele webshops. Om te bewijzen dat ze nog niet compleet afgeschreven zijn in deze digitale verkoopswereld besluiten ze stage te lopen bij wellicht de meest bekende internetgigant Google. Dat betekent dus wel dat ze de concurrentie aan moeten gaan met een ganse bende technologische genieën die bovendien een generatie jonger is! Kolfje naar de hand van Owen Wilson? Kom het te weten in het interview hieronder!

20th Century Fox

Q: Dag Owen, waarom heb je voor dit project gekozen?
OW: Het is allemaal Vince zijn schuld! Ik vond het zodanig leuk met hem tijdens Wedding Crashers dat ik stond te popelen om nog eens met hem samen te werken. Toen hij me dus dit voorstel deed, moest ik met andere woorden niet lang nadenken.

Q: Ging er een nieuwe wereld voor je open, of was je reeds vertrouwd met het internet-wereldje?
OW: Uiteraard kende ik Google al. En ik vind het ook fascinerend hoezeer dat Google onze wereld en onze taal is binnengedrongen. Het is een bedrijf en een merk dat zich zelfs al gemanifesteerd heeft als werkwoord. Ik was dus wel nieuwsgierig naar de wereld achter de schermen. Er zijn in het verleden wel al documentaires aan gewijd, maar nu mocht ik letterlijk zelf achter de schermen een kijkje nemen.

Q: En wat heb je zoal ontdekt?
OW: Bedroevend weinig in feite. En ook dat die mannen allemaal niet echt veel uitsteken. Het was daarnaast vooral fun om in Noord-Californië te zijn. San Francisco in het bijzonder is een stad die me enorm bevallen is. Ik zou er best kunnen wonen!

20th Century Fox

Q: Wat vond je er zo leuk aan dan?
OW: Omdat het alles is wat Los Angeles niet is. Maar het is ook niet met bijvoorbeeld met New York te vergelijken, want je hebt nog steeds het West Coast-gevoel. Plus het loopt daar vol interessante mensen. En de restaurants, oh de restaurants!

Q: Was je onder de indruk van de techneuten bij Google?
OW: Niet zozeer onder de indruk. Integendeel, ik vond dat ze me op een bepaalde manier eerder stimuleerden. Ik ben bijvoorbeeld totaal geen wiskundige of wetenschappelijke hoogvlieger. Ik moet het meer van m’n emotionele intelligentie hebben.

Q: Ga je vaak online?
OW: Nooit meer dan een uur.

Q: En hoe was het om weer met Vince Vaughn op set te staan?
OW: Ik zeg het, Vince is fantastisch, en dus was het heerlijk om were met hem samen te werken.

Q: Je speelt vaak in komedies en je brengt dus wereldwijd mensen aan het lachen, maar wat of wie vind je zelf grappig in feite?
OW: Twee woorden: Ricky Gervais. En dan meerbepaald zijn reeks Life’s Too Short. Er zit daar bijvoorbeeld een scène in waarin Liam Neeson meer comedy zou willen doen. Moet je zeker eens, euhm, googelen!

Q: Ben jij iemand die in paniek slaat tussen twee films door, wanneer je even geen werk hebt?
OW: Absoluut niet. Ik hoef niet constant te werken en kan ook genieten van helemaal niets doen.

Q: En wat doe je dan zoal?
OW: Nu ik vader ben van een zoon probeer ik toch zoveel mogelijk tijd met hem door te brengen. En daarnaast reis ik ook graag en veel.

20th Century Fox

Q: Hoe was het om met de andere acteurs samen te werken?
OW: Leuk, ze waren bijna allemaal tien tot twintig jaar jonger, dus hebben die allemaal andere culturele referenties dan mij of m’n vrienden, dus dat was wel interessant.

Q: Wou je al altijd acteur worden? Of moest je geen acteur zijn, zou je iets anders willen doen? Bij Google werken bijvoorbeeld?
OW: Google? Waarom niet? Maar het leven en werk van acteur is te leuk en gevarieerd om op te geven dus denk ik dat ik dit wel nog een tijdje ga blijven doen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.