Review: 2 Broke Girls seizoen 1

Warner

Warner

Rating: ★★★★½

Het zijn zalige tv-momenten wanneer je vanaf de eerste aflevering meegesleept wordt in een slim geschreven en sterk uitgewerkte tv-serie. En dat was voor mij het geval toen ik begon aan 2 Broke Girls. Op een mum van tijd had ik de helft van de 24 afleveringen van het eerste seizoen verslonden. Mét paard en al.

Warner

Het met een Emmy bekroonde 2 Broke Girls maakte furore in de Verenigde Staten. En dat is zeker terecht. Michael Patrick King (Sex and the City) is het brein achter deze hilarische reeks. Hij brengt twee meisjes met een verschillende achtergrond, ervaring en een andere kijk op het leven samen in Brooklyn. Ik denk dat het van Friends geleden is dat ik zo met plezier naar een sitcom heb gekeken. En ik kan elke aflevering gerust meteen herbekijken.

Max (Kat Dennings) is een street – smart meisje uit een arbeidersmilieu. Ze verdient de kost als serveerster in een diner. Met haar grote mond bedient ze iedere klant met een lach of een niet zo subtiele kwinkslag. Een extra troef zijn haar ferme prammen waar je een bus in kunt parkeren. Naast serveerster is Max ook de babysit van een halve Kim Kardashian wannabe die haar eigen kinderen nog niet uit een lineup zou herkennen.

Baas van de eetplek is de kleine Aziaat Han Lee (Matthew Moy). Die wil hip en trendy zijn volgens the American way of living, alleen huppelt hij meer achter de trends aan dan dat hij een trendsetter is. Van trends kent de kok van dienst Oleg (Jonathan Kite) niets. Of hij effectief kan koken daar durf ik mij niet over uitspreken. Oleg verschijnt vooral in beeld als het over seks gaat. En die seks heeft hij veel – teveel – met de altijd grappige Jennifer Coolidge als de rijke Sophie.

Warner

Het verhaal van de reeks start met de komst van Caroline (Beth Behrs). Ze is een rijkeluisdochter die noodgedwongen in Hans eetbar komt werken. Haar vader zit immers in de cel wegens witwaspraktijken en andere malafide zaken. Daardoor moet Caroline nu door het leven zonder een creditcard. De meisjes zijn elkaars tegenpool, maar het klikt meteen. Samen willen ze $ 250.000 bij elkaar krijgen. Zo kunnen ze hun eigen  cakewinkel beginnen.

Het inzamelen van dat geld gebeurt met vallen en opstaan. Maar door hun brutale humor en opbloeiende vriendschap maakt het duo deze zoektocht naar de Amerikaanse droom tot een zeer grappig avontuur. Kat Dennings maakte al indruk in haar miniscènes in Thor en sequel. Ik ben dan ook blij dat ze hier alle aandacht krijgt. Beth Behrs was mij als Heidi tijdens American Pie Presents: The Book of Love niet echt opgevallen, maar hier doet ze dat wel. Vooral omdat ze zo sterk lijkt op Lea Michele.

Extra’s:

2 Girls Going 4 Broke – Behind the Scenes met cast en crew, Unaired Scenes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.