Review: 30 Rock seizoen 6

Universal

Universal

Rating: ★★★½☆

Wie zich afvraagt hoe het nog met Liz Lemon (Tina Fey) zou zijn, krijgt bij de start van het 6de seizoen van 30 Rock meteen antwoord. Het gaat bijzonder goed met Liz. Ze lijkt herboren en staat positief in het leven. Dat heeft veel te maken met de nieuwe liefde in haar leven, de man met de aparte naam Criss Chross (James Marsden). Met zo’n naam verwacht ze commentaar van haar collega’s dus houdt ze haar relatie nog liever geheim.

Let’s prepare for the adventure of a lifetime!

Universal

Maar dat geheim doet al snel de ronde. Jack (Alec Baldwin) weet immers geen blijf met zichzelf omdat zijn vrouw Avery nog steeds opgesloten zit in Noord-Korea. Hij richt zijn volle aandacht op Liz. Jack heeft immers alles geprobeerd wat binnen en zelfs buiten zijn mogelijkheden ligt. Misschien dat Avery’s moeder een oplossing heeft, maar dan moet hij aan haar charmes kunnen weerstaan en omgekeerd. Dat is makkelijker dan gezegd dan gedaan en nog veel moeilijker dan de levenslessen die ze op tamponsdoosjes aflezen… uhu ik keek even vreemd op als jij nu.

Het seizoen is nog maar goed en wel begonnen of Tracy doet zoals steeds een reeks controversiële uitspraken over onder andere homoseksuelen. Dat valt natuurlijk niet in goede aarde bij de bazen. Liz moet nog maar eens de kastanjes uit het vuur halen. Kenneth geeft zijn carrière een nieuwe wending. Hij belandt op de afdeling Standards and Practice. Dat verloopt minder goed dan verwacht. Hij verliest zowaar zijn baan als page. Hij wordt vervangen door Hazel Wassername (Kristen Schaal). Zij raakt geobsedeerd door Liz. Net als Jenna smacht ze naar aandacht en beroemdheid boven alles. Jenna en vriend Paul zetten hun relatie even op pauze. Ze willen met anderen experimenten en zien of hun liefde voor elkaar nog even sterk en hevig is als in het begin.

Universal

Mrs. Jessup: Admit it’s annoying when Bono comes around.
Transylvanian: Oh it’s the worst! Every time he says he’s not hungry when we collect money for pizza, and then he eats like three slices!

Tussen al deze verhaallijnen passeren zoals steeds verschillende bekende gezichten. John McNroe, James Marsden, Denise Richards… . Kelsey Grammer krijgt zijn eigen end credits in de stijl van James Bond en hij zorgt voor Pete’s meest memorabel en schaamelijk moment ever. Dit 6de seizoen is weer 22 afleveringen rijk en goed voor meer dan absurde hilariteit.

  • Deleted scenes
  • Behind-the-scenes
  • Cheyenne Jackson & Jane Krakowski’s “Live from Studio 6H” Warm Up Songs
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.