Review blu-ray: De Smurfen 2

Sony

Sony

Rating: ★☆☆☆☆

Sire, zijn er nog zekerheden in dit leven? Onze landgenoten zijn al met meer dan 500.000 naar de langspeler van F.C. De Kampioenen gaan kijken. Mijn gedacht. En blijkt uit de cijfers van Box Office Mojo dat De Smurfen 2 in ons Belgenland en de Luxemburgse filmzalen het meeste geld heeft opgebracht in 2013.

Jaren geleden heb ik met plezier genoten van de animatiereeks. Maar helaas heb ik dat niet gedaan bij het bekijken van De Smurfen 2 op blu-ray. Het zal waarschijnlijk aan mijn leeftijd liggen. Of mijn veel te kritische smaak. Maar deze filmversie van Peyo’s blauwe vrienden is een draak van jewelste.

Sony

Een hoogstaande film op vlak van het scenario is deze tweede Smurfen-film niet. De vijf schrijvers hadden maar een doel voor ogen: het kleine publiek ‘entertainen’. En de vertolking van Hank Azaria is niet iets waarvoor je een Oscar krijgt. De acteur blijft beter in de stemmenwereld van The Simpsons. En hij mag blij zijn dat er nog iemand in Hollywood rondloopt als Adam Sandler die met alle Razzies gaat lopen.

Maar er is ook goed of beter nieuws over The Smurfs 2. De visuele effecten zijn van een hoogstaand niveau. Met dank aan Phil Meheux voor de fotografie. Hij deed voordien al uitstekend werk in Casino Royale en GoldenEye. Onze blauwe vrienden zien er levensecht uit. Ook hun specifieke karaktertrek wordt in de verf gezet. Al zijn de smurfen die de hoofdrol spelen nu niet meteen mijn favoriete blauwe kerels.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.