Review blu-ray: The Blacklist

The Blacklist

Sony Pictures Home Entertainment

Door de toename van het aantal zenders, productiehuizen en spelers op het internet zoals Netflix stijgt het televisieaanbod. Als die series dan ook nog eens op het zelfde moment worden uitgezonden, moet je sowieso selecteren. Vandaar dat ik de kans nog niet had gehad The Blacklist te bekijken. Met de dvd en blu-ray van seizoen 1 heb ik ondertussen mijn schade kunnen inhalen. Spijt heb ik er zeker niet van.

Now it begins.

The Blacklist

Sony Pictures Home Entertainment

Cast: James Spader, Megan Boone, Diego Klattenhoff, Parminder Nagra, Amir Arison, Ryan Eggold
Muziek: Dave Porter, James S. Levine

The Blacklist mag je gerust in het vakje stoppen van reeksen als Castle, The Mentalist en andere aanverwanten. Raymond ‘Red’ Reddington wandelt op een blauwe maandag een gebouw van de FBI binnen. Prompt luiden aan de controlebalie alle alarmbellen en wordt Red door zowat 100 agenten onder schot gehouden. Reddington staat immers op de top 10 Most Wanted lijst. Zijn bijnaam is de conciërge van de misdaad.

Waarom hij zich zomaar overgeeft, wil hij alleen maar vertellen aan ene Elizabeth Keen. Als profiler begint ze nog maar aan haar eerste werkdag bij de grote jongens. Al vier jaar onderzoekt ze moorden, omdat ze een diep verlangen heeft om  te begrijpen hoe een criminele geest werkt. Ze heeft geluk, want het is niet elke dag dat iemand met een bad ass als Reddington kan praten.

In navolging van Hannibal moet zij iets over zichzelf aan hem vertellen. In ruil krijgt ze van hem iedere keer een naam. Al deze namen staan op Reds eigen blacklist, een lijst van criminelen die de wereld al jaren in een bepaalde richting duwen. Vaak hebben ze heel aparte namen zoals The Alchemist, The Stwemaker, The Freelancer, General Ludd, The Good Samaritan, The Judge en The Kingmaker. Hun methodes zijn ook heel specifiek en doelgericht. De vijanden kan je beschouwen als een groep slechteriken die het pad van superhelden kruist.

Berlin. It’s not a place. It’s a person. And that person is coming for Red today.

The Blacklist

Sony Pictures Home Entertainment

James Spader was midden de jaren ’80 – ’90 een populaire naam in de filmwereld. Zo ken je hem van klassiekers als Stargate, Wall Street, Sex, Lies, and Videotape, Wolf en Crash. Voor deze Blacklist moest hij zich tevreden stellen met series als Boston Legal, The Office en The Practice. Met zijn rol als Red bewijst hij dat je hem nog zeker niet kunt afschrijven als een kind van de jaren ’80 en ’90. Voor hoofdrolspeelster Megan Boone is deze reeks een grote stap voorwaarts na films als My Bloody Valentine en Step Up 4 Miami Heat.

He is not who you think he is.

The Blacklist

Sony Pictures Home Entertainment

Qua verhaalijn en aanpak doet The Blacklist denken aan Fringe. De situaties waarin Elizabeth en aan collega’s Donald Ressler, Meera en Aram belanden zijn altijd op het randje van het aanvaardbare. Die geheimzinnigheid trekken de scenaristen ook helemaal door naar de story arc over wat nu precies de band is tussen Elizabeth en Red. Ook de rol van haar echtgenoot Tom is gehuld met veel mysterie. Is hij daadwerkelijk de brave echtgenoot en leraar, of verbergt hij een groter geheim, iets wat Red iedere keer insinueert. Of draait The Blacklist uiteindelijk gewoon om Reds afrekening met zijn oude vijanden en rivalen zodat hij nadien terug voor 20 jaar spoorloos kan verdwijnen.

Een ding is zeker, eens je begint met het bekijken van The Blacklist dan wil je na elke credits de volgende aflevering bekijken. En dat is altijd een goed teken. In Amerika zijn ze ondertussen klaar met seizoen twee van The Blacklist. Ik kan nu al niet wachten.

Extra’s:

  • Featurettes
  • Commentary

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.