Review: Curb Your Enthousiasm seizoen 8

HBO

Rating: ★★★½☆
Voor de achtste keer op rij schotelt Larry David ons een stevig seizoen Curb Your Enthousiasm voor. En dit is er één van grote life changes. Na de definitieve breuk met Cheryl duikt Larry namelijk opnieuw het datingsleven in – met gedurfde moves en evenveel foute aflopen als resultaat. Decor van zijn avonturen is deze keer New York, waar hij heenvlucht in een poging te ontsnappen aan zijn ‘vrienden’ en de saaie verplichtingen die ze maar al te vaak met zich meebrengen. Slaagt Larry in zijn opzet of is er geen ontkomen aan?

Susie: Ya know Larry, I think you’re taking the wrong tactic with these women. I really do. I think you have to present who you really are.
Larry: I did present who I really was; a phony, a fraud, a prevaricator. I presented who I was.

HBO

De 10 afleveringen zijn niet allemaal even subliem, maar Larry doet ons toch elke keer weer schuddebuiken van het lachen. Absolute uitschieters en must see’s zijn Palestinian Chicken, The Hero, The Vow of Silence en The Smiley Face waarin hij de befaamde “don’t shit where you eat“-regel uitdaagt. Opnieuw zijn dit meesterlijk gecomponeerde afleveringen met strak uitgewerkte finales. Hier een daar zelfs voortreffelijk op muziek gezet. Enkele bekende gezichten vervoegen traditioneel de cast. Ricky Gervais weet ons opnieuw mateloos te irriteren – heerlijk is die man, en ook Michael J. Fox weet bijzonder goed met Larry’s voeten te spelen.

Waiter: I am the waiter.
Larry: Yet we were the ones waiting, so we became the waiters.

Zeker het vermelden waard zijn de bonus features. Leon stelt ons helemaal in character New York voor. Zo proeft hij augurken, associeert hij puppy’s en borsten zoals alleen hij het kan, en besteelt hij een New Yorker na een partijtje basketbal. We waren al enorm tevreden Leon terug te zien en deze extra maakt het helemaal af.

Leon: Michael J. Fox bout to be Michael J. f**ked up in a minute.

Daarnaast is er voor de die hards ook een paneldiscussie met Larry en de cast die nog meer grappige anekdotes uit Larry’s leven aan het licht brengt. Je hebt alvast een goede reden laaiend enthousiast te zijn.

Extra’s:

• Leon’s gids voor NYC
• Rondetafelgesprek met Larry en de cast Recorded live at New York’s 92nd Street

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.