Review: Downtown Abbey seizoen 3

Universal

Universal

Rating: ★★★★☆

Het derde seizoen van deze Downton Abbey bevat genoeg drama en liefde om een heel seizoen te vullen. Nieuwe familieleden en veranderingen in het personeel doen de fundamenten van de reeks schudden en beven. We schrijven 1920… Engeland likt nog steeds zijn wonden van de Eerste Wereldoorlog.  In het onbestendige, naoorlogse landschap lijkt niets nog zeker.Het huwelijk van Mary en Matthew wordt overschaduwd door het bijna-bankroet van Lord Grantham. Er is onvoldoende geld om Downton Abbey te behouden. Verkopen is de enige oplossing.

Universal

Maar dan komt de oplossing uit onverwachte hoek. Helaas voor Lord Grantham moet er wel verandering komen want het vorige beleid bleek onhoudbaar. Maar voor die verandering moet iedereen akkoord gaan, en dat is niet zo eenvoudig. Matthew wil bijvoorbeeld moderniseren, maar de familie is tegen. Zoals altijd moeten er eerst doden vallen voordat er echt iets gebeurt.

Verder is er nog Edith’s verloving met Anthony Strallan die niet uitdraait op het gehoopte sprookjeshuwelijk. Downstairs komt het meest opvallende nieuws van Thomas. Normaal gezien doet hij er alles aan om zijn seksuele geaardheid te verbergen, maar dat lukt hem niet goed meer bij het zien van de nieuwe bediende Jimmy. Het personage dat de show steelt in dit derde seizoen is Martha Levinson (Shirley MacLaine), de moeder van Lady Grantham. Voor de rest onthou ik mij van elke spoiler. Ik wil niet de boeman zijn die jouw kijkplezier afneemt.

Extra’s

  • Downton Abbey in 1920
  • The Men of Downton Abbey

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.