Review dvd: Red 2

Entertainment One Benelux

Entertainment One Benelux

Rating: ★★★☆☆

Ik moest alweer even nadenken wat met de oudjes is gebeurd in RED. Maar die voorgeschiedenis is geen voorwaarde voor het genieten van deze sequel. De film staat op zichzelf. Bruce Willis herneemt zijn rol van Frank Moses zonder enige moeite.

Hij wil samen met zijn vriendin (Marie-Louise Parker) een rustig leven leiden. Maar die rust wordt hem niet gegund. Tijdens het winkelen wordt Frank gewaarschuwd door zijn beste, iets wat wereldvreemde, vriend Marvin (John Malkovich). Frank loopt gevaar. Maar voor dat Marvin meer kan vertellen zegt zijn wagen boem!

What happens in the Kremlin stays in the Kremlin!

EOne

• Regisseur: Dean Parisot
• Cast: Helen Mirren, Bruce WillisJohn MalkovichMary-Louise Parker , Anthony HopkinsByung-Hun Lee
• Muziek: Alan Silvestri

Het blijft niet bij die ene explosie. Ons RED-team reist de wereld rond. Ze moeten namelijk een vermiste kernbom opsporen en uitschakelen. Hiervoor kan hij de hulp goed gebruiken van Victoria (Helen Mirren). Tussen het vermoorden van tegenstanders door vertelt ze hem dat een huurmoordenaar op zijn hielen zit. Die Koreaanse killer (rol van Byung-hun Lee) is ook een oude bekende van hem, maar blijkbaar eentje die hem op minder subtiele manier van kant wil maken.

De oudjes bewijzen opnieuw dat ze als agenten op pensioen nog altijd ‘Extremely Dangerous’ zijn. Met hun old-school schiet- en vechtvaardigheden en vertrouwen in hun vriendschap gaan ze de strijd aan met hun vijand. Dat de oldies duidelijk niet met zich laten sollen, zorgt voor grappige momenten.

I didn’t see that coming!

EOne

Scenaristen Jon Hoeber en Erich Hoeber hebben voor Red 2 een verhaal afgeleverd met een heel hoog entertainmentgehalte. Regisseur Dean Parisot combineert met gemak actie met humor. Hij doet dat op dezelfde manier zoals hij heeft gedaan voor Galaxy QuestVanaf de eerste minuut weet je gewoon wat je mag verwachten van deze DC Comic figuren. En je bekijkt het allemaal met veel plezier. 

Iedereen speelt duidelijk met plezier hun rol. De enige verkeerde casting is Catherine Zeta-Jones. Ze is minder overtuigend als Russische agente. Ze is meer een uitgangsbord voor plastische chirurgie en de hele botoxindustrie. Hoe ze erbij loopt is niet naturel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.