Review dvd/blu-ray: Star Trek: Beyond

Star Trek Beyond

Universal

Dieter

Dieter

Nadat het leiderschap van de door Chris Pine flegmatisch vertolkte James T. Kirk op de proef werd gesteld in Star Trek Into Darkness, krijgt de crew dit keer af te rekenen met een verderfelijke schurk die een galactische oorlog wil ontketenen.

Rating: ★☆☆☆☆

Regie: Justin Lin
Cast: Chris Pine, Zachary Quinto, Karl Urban, Zoe Saldana, Simon Pegg, John Cho, Anton Yelchin, Idris Elba, Sofia Boutella
Muziek: Michael Giacchino

Net zoals J.J. Abrams (het brein achter de spionagereeks Alias en het tv-fenomeen Lost) de Star Wars-franchise wist te reanimeren, paste hij dit trucje al eens eerder toe op een minstens even beroemde SF-cyclus die reeds zijn oorsprong kende in de jaren zestig van de vorige eeuw.

Star Trek Beyond

Universal

De grootste troef van de hippe Star Trek-reboot (2009), was hoe Abrams erin slaagde om zijn terugkeer naar de bron de uitstraling van een old school kwajongens avontuur te geven, zonder daarbij aan de erfenis van Gene Roddenberry te raken. Nu hij de regie na één sequel ondertussen uit handen heeft gegeven en nog uitsluitend als producent bij de nieuwe aflevering betrokken is, gaat er toch veel van deze dynamiek verloren.

In het aan de betreurde Anton Yelchin opgedragen Star Trek: Beyond, voeren de roekeloze kapt. Kirk en co -na een tussenlanding op een ruimtestation- een reddingsoperatie uit die hen naar één van de uithoeken van het heelal stuurt. Hun missie bestaat eruit om de bemanningsleden  van een gestrand schip in veiligheid te brengen, maar daarvoor moet de U.S.S. Enterprise zich door een onstabiele nevel begeven, waarin alle communicatie met Starfleet onmogelijk is. Het stoutmoedige team heeft er geen enkele notie van dat ze daarmee recht in een hinderlaag lopen, waarvan de gevolgen niet te overzien zijn.

De jonge huurling Justin Lin, die al z’n sporen verdiende met enkele snoeiharde The Fast and the Furious-films, tracht ergens het midden te vinden tussen stoere actie en cynische humor – een beproefd recept dat door zijn beperkte regiecompetenties echter resulteert in een verlammende kruisbestuiving die met haken en ogen aaneen hangt. De goedkope boodschap noch het magere verhaaltje weten de film enige draagkracht te geven. Het gros van de vertrouwde en goed op elkaar ingespeelde ensemble-cast kan zich gelukkig nog staande houden tegen de achtergrond van de extravagante decors of ten midden van de supersonische actie. Je kan er met Star Trek: Beyond moeilijk omheen dat de frisse verjongingskuur kennelijk zijn beste tijd heeft gehad en er duidelijk weer sleet zit op de formule.

Star Trek Beyond

Universal

Extra’s:

 • Deleted scenes
 • Beyond the Darkness
 • Enterprise Takedown
 • Divided and Conquered
 • A Warped Sense of Revenge
 • Trekking in the Desert
 • Exploring Strange New Worlds
 • New Life, New Civilizations
 • To Live Long and Prosper
 • For Leonard and Anton
 • Gag Reel                                         

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.