Review: Fire With Fire

Belga Home Video

Belga Home Video

Rating: ★☆☆☆☆
De enige film waarin Josh Duhamel niet als een hoop oud ijzer stond te acteren was wanneer hij, uh, naast een hoop oud ijzer stond te acteren. Hij mag dan misschien één van de sterren (ik gebruik de term losjes) in Transformers zijn geweest, verder heeft de jongeman niet veel potten gebroken in Hollywood. Fire With Fire, een actiefilmpje uit de productie stal van Curtis ’50 Cent’ Jackson zal daar niet veel aan veranderen.

Belga Home Video

Duhamel speelt  brandweerman Jeremy die op de verkeerde plek op het verkeerde tijdstip belandt. Hij is ooggetuige van een brutale moord en laat zich overtuigen om dat ook voor de rechtbank te bevestigen. Dat is flink tegen de zin van maffiabaas Hagan (Vincent D’Onofrio) die dreigt ’s mans hele leven te vernietigen. Wanneer duidelijk wordt dat onderduiken met behulp van de arm der wet geen reet uithaalt besluit Jeremy het recht in eigen handen te nemen.

 I need you to trust me. Do everything that I ask and I promise we’ll survive this. Do you trust me?

Belga Home Video

Dat Duhamel niks waard is als acteur zou geen verrassing mogen zijn. Bruce Willis (als verbitterde flik) probeert niet eens meer en Rosario Dawson is het onderhand gewoon nietszeggende vrouwenrollen te vertolken. De enige die nog wat pret probeert te beleven aan zijn rol is Vincent D’Onofrio. Hij zet met veel aplomb zijn tanden in de vettige slechterik en komt er nog mee weg ook. Julian wat-is-er-toch-aan-de-hand-met-mijn-wenkbrauwen McMahon valt ook weg te cijferen als een incompetente huurmoordenaar.

Ben je op zoek naar een hersenloze wraakfilm, dan kan je het waarschijnlijk slechter treffen dan Fire With Fire. Ondanks het feit dat de film echt niet méér generisch kon zijn zitten de soms brutale actiescènes wel goed. Maar dat is ook echt het enige positieve dat ik kwijt wil over dit soort flutcinema. De vlam erin!

Extra’s:

  • Achter de schermen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.