Review: Iron Man Rise of the Technovore

Sony

Sony

Rating: ★☆☆☆☆

Met de release van Iron Man 3 is het evident dat er andere producten op de markt worden gegooid. Producten die maar al te graag willen meeprofiteren van het succes van de Amerikaanse blockbuster. Als die merchandising en aanverwanten van even goeie kwaliteit is dan heb ik daar niets op tegen. Helaas gaat dat niet op voor de animatiefilm Iron Man Rise of the Technovore.

Sony

Het verhaal sputtert langst alle kanten. Zo erg zelfs dat ik deze tekenfilm in drie keer heb proberen uitkijken. En dat terwijl ik aan het sporten was. Dat gezegd zijnde. Tony Stark lanceert in deze animatie zijn nieuwste paradepaardje: de satelliet Howard, genoemd naar zijn vader. Het duur speeltje zal de ruimte ingestuurd worden met als doel het anticiperen van elke vorm van misdaad. Zo moet de wereld een betere en veiligere plaats worden. Helaas verloopt de lancering niet zoals gepland.

Een onbekende figuur in een bio-technologisch pak zaait dood en vernieling. Stark wil de dader achterna maar Nick Fury wil eerst antwoorden op een aantal vragen. Tony wil het niet weten en begint aan zijn eigen zoektocht. Hij wordt gevolgd door Black Widow en Hawkeye. Met de hulp van The Punisher en een heel rondborstige Pepper Pots kan Tony als Iron Man nipt uit hun handen blijven. Zo geraakt hij tot zijn doelwit. De dader is geen onbekende.

Sony

Dat is zowat hetgeen ik heb kunnen achterhalen uit het rommelig geheel. De premisse dat de technologie valse goden maakt en leidt tot de ondergang van de wereld is een interessant gegeven. Ook de geheimzinnige tegenstander boeit, zeker door de link met de eerste Iron Man-film met Robert Downey Jr.. Maar aan de andere kant is het net die link die de geloofwaardigheid van deze animatiefilm fnuikt.

Zoals gezegd is Pepper verder omgevormd tot een vamp dat aan het zwembad ligt. Het klopt niet meteen met het beeld dat ik van deze vrouw heb. Onze Black Widow hangt ook nog eens aan een parachute met open boezem, goed voor een driedubbele longonsteking. En Nick Fury klinkt als een kleine jongen waarvan de ballen nog niet gezakt zijn in plaats van de dreigende Samuel L. Jackson die we kennen uit de films. Wat mij ook nog eens stoorde was de uitermate slechte ondertiteling. Die klopte van geen kanten met wat er werd gezegd. Wie toch nog wil kijken naar deze Rise of the Technovore doe dat dan best zonder de ondertitels.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.