Review: Le Fils de l’Autre

Cineart

Cineart

Rating: ★★★☆☆

Het verhaal van Le Fils de l’Autre speelt zich af in 2009, maar de beginselen ervan werden gepland tijdens de Golfoorlog. In het midden van een zwaar bombardement worden 2 jongens geboren. Het noodlot wil dat beiden de aanval overleven maar omgewisseldd worden. 18 jaar later worden de jongens geconfronteerd met de harde waarheid.

Regie: Lorraine Levy
Cast: Emmanuelle Devos, Pascal Elbé, Jules Sitruk

Joseph vindt dat de tijd is aangebroken dat hij zijn dienstplicht bij het Israëlische leger moet beginnen. Hij moet daarvoor zoals iedereen zijn bloed laten controleren. Zijn moeder merkt daarbij op dat Joseph de bloedgroep A+ heeft. Zij en haar man hebben beiden A-. Joseph kan dus onmogelijk hun zoon zijn. Hij werd bij zijn geboorte verwisseld werd met Yacine, nota bene een kind van een Palestijnse familie uit de Westelijke Jordaanoever. Voor beide jongemannen betekent deze ontdekking dat hun leven nooit meer hetzelfde kan en zal zijn. De sterkte van hun identiteit, waarden en overtuigingen is plots anders. Alles wat ze kennen, doen en laten wordt in vraag gesteld en plots anders bekeken.

Nathalie Saugeon, Levy en Noam Fitoussi hebben voor Le Fils de l’Autre een rijkelijk gevuld scenario geschreven. Lorraine Levy gebruikt zo de film als middel om te praten over problemen, verschillen, culturen uit het verleden, het heden en met een hoopvolle blik over de toekomst.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.