Review: Love Is All You Need

Cineart

Cineart

Rating: ★★★☆☆

In Denemarken is de cineaste Susanne Bier de vrouwelijke versie van Pédro Almodovar. Ze wordt in haar thuisland net als de Oostenrijker Michael Haneke op handen gedragen. Ook internationaal kent ze groot succes. Op dat vlak staat ze op gelijke voet met de Duitster Tom Tykwer. In 2010 kreeg ze de Oscar voor haar Hævnen ofte In A Better World. De film legde een van de vele wondes in onze samenleving bloot: het verschil tussen goed en kwaad.

Cinéart

Never change a winning team. Daarom pakt Bier samen met onder andere haar vaste scenarist  en componist Johan Söderqvist uit met Den skaldede frisør. Zoals de Engelse titel All You Need Is Love doet vermoeden, wordt het deze keer geen bloedserieus drama. Deze keer trekken ze de kaart van de romantische komedie, met een streepje (harde) realiteit. Ons hoofdpersonage Ida (Trine Dyrholm) moet immers nog drie maanden wachten op de uitslag of ze daadwerkelijk genezen is van kanker.

Als dat zo is, komt er eindelijk een einde aan een lijdensweg van onderzoeken en chemotherapie. Ze kan zich dan terug storten op haar familie. Al is dat niet zo vanzelfsprekend. Haar man Leif (Kim Bodnia, The Bridge) maakt immers vochtplekken op hun sofa met zijn veel jongere collega van de administratie. Ida gaat dan maar alleen naar Italië. Haar dochter Astrid (Molly Blixt Egelind) gaat er trouwen met Patrick (Sebastian Jessen). Zijn vader (Pierce Brosnan) heeft daar een verlaten villa liggen die dringend eens wat apart en eigenzinning volk over de vloer moet krijgen. Het soort van volk dat graag en plein public de vuile familiale was eens buitenhangt.

Cineart

Je vraagt, je krijgt. De overspelige echtgenoot, de huisvrouw die zich eindelijk verlost voelt van een zwaar juk op de schouders, de onbekende en begeerde dag vreemde man, het toekomstige koppel dat twijfels krijgt en de familieleden die uit de biecht klappen na het glaasje teveel. Het zit allemaal in deze film. Qua scenario is er dus niets nieuws onder de zon. Gelukkig hangt er wel magic in the air dankzij de de acteurs die je op de dvd-hoes ziet. Zowel Pierce als Trine voelen zich goed in hun vel en je duimt dat hun dromen mogen uitkomen. Geef toe, veel meer dan dat heeft een mens soms niet nodig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.