Review: Movie 43

DFW

DFW

Rating: ★☆☆☆☆

De kans dat je al hebt gehoord van Movie 43 is klein. Gewoonweg omdat de film niet bestaat. Of toch ongeveer. Laat ik het ietwat eenvoudig houden: Movie 43 gaat over de zoektocht naar een film genaamd Movie 43. Die zoektocht beperkt zich tot de kamer van een tienerjongen. Via het internet kan je immers alles vinden.

 I wanna taste you. I wanna lick you until you weep.

DFW

JJ en Calvin willen zich wreken op Baxter. Da’s een slimmere studiegenoot die het aantal views van hun You Tube-filmpje heeft gemanipuleerd. Ze vertellen Baxter dat Movie 43 de meest geheime en onvindbare film is, ever. Die vinden, zou een overwinning op zich zijn. De film bekijken is echter gevaarlijk.

De zoektocht is een excuus van de verschillende regisseurs voor het verfilmen van de meest onrealistisch, vaak seksistische en gewoonweg goedkoopste grappen van onder de gordel. Velen overtreffen elkaar op alle vlak. Peter Farrelly, Elizabeth Banks en Bob Odenkirk misbruiken hiervoor enkele grote sterren van Hollywood.

Hoe verklaar je dat de scrotum van Hugh Jackman onder zijn kin hangt? Wat is de verklaring dat Halle Barry en Stephen Merchant een schaamteloos spelletje spelen van Truth or Dare? Hoe komt het dat Anne Faris kickt op haar boyfriend die de grote boodschap op haar doet? Waarom wordt Gerard Butler herleid tot een vuilbekkende kabouter? Hoe gaat Chloë Grace Moretz haar eerste maandstonden ooit kunnen vergeten? En dan heb ik het nog niet over de thuisscholing van een groot twijfelachtig niveau en aanpak.

You look like the slutty one on The Golden Girls

DFW

De meerwaarde van wat je ziet is nihil. De relevantie nog minder. De film bundelt alle vettigheid van een al even vettige geest. Kortom als je Movie 43 niet hebt gezien, dan heb je niets gemist. Als je dat wel doet, weet dan je dan zoiets van 90 minuten van je leven aan crap hebt verloren. Maar hetzelfde kan ik ook schrijven over A Good Day To Die Hard.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.