Review: Quiz me quick

Lumière

Rating: ★★☆☆☆

Bart de Pauw heeft door de jaren heen goede tot geniale televisie gemaakt. Zijn absurde en af en toe gedurfde situatie- en karikatuurgedreven humor genereerde lachkicks bij jong en oud. Soms hield ze, al dan niet bedoeld, kritiek in zich op mens en maatschappij. Wel was humor steeds de basis, de kritiek een mogelijk gevolg.

Lumière

Quiz me quick heeft grotere ambities. Het wil niet enkel grappig zijn maar ook dramatisch uit de hoek komen. Dat loopt verkeerd. Er worden zware thema’s uit de kast gehaald maar ze worden stuk voor stuk oppervlakkig behandeld. Dit leidt tot mooi in beeld gebracht soap drama. Elk personage heeft zo zijn eigen trauma dat de kijker in het gezicht gesmeten krijgt. Subtiliteit is ver zoek en geloofwaardigheid is quasi onbestaande. Nooit worden de karikaturen echte mensen. Zelfs de goede acteurs kunnen daar niets aan veranderen. Toegegeven valt het warme gevoel waar hun pittoreske quizbiotoop in baadt niet te miskennen. Ze ontbreekt echter aan stof om een tiendelige reeks mee te vullen.

Gij hebt geen wc-papier nodig, ge veegt toch overal uw gat aan!

Gelukkig mogen humor en absurditeit het af en toe overnemen van het erbij gesleurde drama. Niet enkel gekanker over liefde en hersentumors maar ook leuke situaties, snedige oneliners en grappige acteerprestaties. Helaas zijn de foute of donkere kantjes die in Het Geslacht De Pauw en Willy’s en Marjetten nog prominent aanwezig waren hier volledig gladgestreken. Quiz me quick is snel weer vergeten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.