Review: Song For Marion

Cinéart

Cinéart

Rating: ★★½☆☆

Marion (Vanessa Redgrave) is een levenslustige vrouw die echter op het punt staat het gevecht tegen kanker definitief te verliezen. Haar norse, mensenschuwe echtgenoot Arthur (Terence Stamp) blijft haar rots in de branding.  Hij snapt echter niet waarom ze zichzelf belachelijk wil maken in het weinig orthodoxe zangkoor dat geleid wordt door de plaatselijke muziekjuf (Gemma Arterton). Wanneer Marion sterft blijft Arthur verweesd achter en zoekt  hij aarzelend zijn toevlucht in het koor. Doet hij het echt alleen voor haar of wil hij ook zichzelf terugvinden, dat wordt gaandeweg meer en meer de vraag.

Cinéart

U merkt het al, om melodrama zitten we hier niet meteen verlegen. Vreemd genoeg zijn net de leuke dingen aan Song For Marion van die aard dat je er even goed kan over struikelen. De grappige bewerkingen van ‘Ace of Spades’ en ‘Let’s Talk About Sex’ staan natuurlijk wel garant voor enig comic relief, maar tegelijk komt het ook allemaal nogal gemaakt over.

Als de oudjes zich ook nog eens in lederen vesten hijsen en achter een drumstel kruipen wéét je dat er een lijn overschreden wordt. Ok, oude knarren zijn hip, denk maar aan Benidorm Bastards en die naaktkalender van Annemie Struyf die ook bij u achter de garagedeur hangt, maar komaan zeg.

Verder blijft het  moeilijk om een ooit van rock & roll doordrenkte Terence Stamp in een totaal ongevaarlijke film als dit te zien. Song for Marion is dan wel een salontafelen versie van het puike Brassed Off, maar biedt door Stamp dan toch nog net voldoende gloom om het ook niet té gezellig te laten worden.  Degelijke, typisch Britse dramedy dus, die weliswaar gevaarlijk flirt met enige klefheid. Je kunt het allemaal zien op dvd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.