Review: The Hangover Part III

Warner Bros.

Warner Bros.

Rating: ★☆☆☆☆
Laten we om te beginnen even de Hangover-films chronologisch overlopen. In 2009 scoorde regisseur Todd Phillips een gigantische hit met de allereerste exploten van The Wolfpack, ofte Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms), Alan (Zach Galifianakis) en de grotendeels afwezige Doug (Justin Bartha).

De uit de hand gelopen dronken avonturen van een stel vrienden op een vrijgezellenavond schepten dollars binnen aan de kassa. Fel verdiend want The Hangover steunde op een inventieve vertelstructuur en was ook effectief grappig. In 2011 volgde de onvermijdelijke sequel. De actie werd verplaatst naar Bangkok maar de rest van de film was een beschamende kopie die nog nooit van de term ‘less is more’ had gehoord.

Warner

Warner

Dat brengt ons bij 2013 en de komst van The Hangover Part III, een derde deel waar letterlijk niemand nog op zat te wachten. Phillips had deze geforceerde trilogie eventueel nog kunnen benutten als een manier om zich voor het flauwe tweede deel te verontschuldigen, maar neen.

Er wordt (gelukkig maar) van de nacht-waar-niemand-zich-nog-iets-van-herinnert structuur afgestapt, maar wat we in de plaats krijgen is niet veel beter. Deel één was een hectische en hilarische komedie, deel twee was het achterlijke broertje van deel één, en deel drie … tja, wat is deel drie eigenlijk? The Hangover Part III is alleszins geen komedie, laat staan een geslaagde film. De humor (als we het dat nog kunnen noemen) is ruw, pikzwart en balanceert op het randje van de goede smaak (als je film begint met brutale dierenmishandeling gaat het daarna meestal bergafwaarts). De personages die ooit nog zo onschuldig waren zijn nu  harde, gewetenloze criminelen geworden.

Warner

Over het verhaal wil ik niet teveel uitbreiden, het is slechts een flauw excuus om de drie delen aan elkaar te linken. De irritantste der Aziaten Mr. Chow (Ken Jeong) wordt achterna gezeten door maffia baas Marshall (John Goodman) en dat is natuurlijk de schuld van The Wolfpack (zucht).

Misschien was Todd Phillips het beu om om grappige films te maken en wou hij verrassend uit de hoek komen met een donkere misdaad thriller. Wat de drijfveer achter dit derde deel ook was, het mag duidelijk zijn dat de film geen plaats heeft in de trilogie … of in de filmgeschiedenis tout court.

Extra’s:

  • Extended Scenes (DVD, BD)
  • Outtakes (DVD, BD)
  • The Wolfpack’s Wildest Stunts (BD)
  • Pushing the Limits (BD)
  • Inside Focus: The Real Chow (BD)
  • Replacing Zach: The Secret Auditions (BD)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.