Win dvd’s Elysium

Sony Pictures

Sony Pictures

Dat de wereld niet altijd even rechtvaardig is, dat weten we allemaal. Dat het toekomstbeeld niet veel beterschap brengt, ook. Kijk maar naar alle futuristische films waarin de macht nog steeds bij enkelingen ligt en de massa het moet stellen met een minimum aan levensnoodzakelijke middelen. Het is die ongelijkheid die regisseur Neill Blomkamp aanklaagt in Elysium.

Sony

Sony

Regie: Neill Blomkamp
Cast: Matt Damon, Jodie Foster, Sharlto Copley, Diego Luna
Muziek: Ryan Amon

In het jaar 2154 zijn er nog maar twee groepen mensen: de rijken en de rest. De rijken wonen op Elysium, een paradijselijk ruimtestation. De rest woont op de overbevolkte en verwoeste aarde. Minister Delacourt (Jodie Foster) doet er alles aan om het luxe leventje op Elysium te beschermen. De mensen op aarde proberen van alles om erheen te gaan. Max (Matt Damon) begint aan een levensgevaarlijke missie, die gelijkheid voor iedereen moet brengen.

Deze Elysium werd bij de release in sommige kringen afgedaan als propaganda voor het sociale gedachtegoed en de ziekenzorg van de Amerikaanse president Barack Obama. Het elementen van streven naar gelijkheid, dat met elkaar delen zoveel aangenamer is, daar kan je niet om heen. Het zou in 2154 meteen een hele hoop problemen uit de wereld helpen. De link met de wereld van vandaag moet je niet ver zoeken.

Aanvankelijk had Blomkamp Ninja – de frontman bij Die Antwoord – gevraagd voor de hoofdrol. Ook Eminem is even in beeld geweest. Maar uiteindelijk mocht Matt Damon met de rol gaan lopen. Het betekende wel dat Damon zijn regieplannen voor Promised Land moest opbergen en overlaten aan Gus Van Sant. De Zuid-Afrikaan had wel vrees voor het werken met sterren. Maar die bleek ongegrond:

Elysium

Sony

“I was very lucky or I picked the right people,” he says. “They just made my job easier because they did exactly what I asked of them and there were no egos or any kind of on-set bull—-.”

Zijn eerste langspeler District 9 toonde ons in 2009 een frisse kijk op de wereld van de sciencefiction. Vooral omdat aliens niet altijd in Amerika moeten zitten. Ook voor Elysium is dat het geval. Voor ongeveer vier keer het budget van zijn debuutfilm toont Blomkamp dat hij nog veel meer fantastische films kan maken. Meer info over de film lees je nog op de Facebook-pagina.

Extra’s :

  • Collaboration: Crafting the Performances in Elysium
  • Engineering Utopia: Creating a Society in the Sky

Supercalifragilistic geeft 3 dvd’s weg van Elysium.

  • Deelnemen kan van 23 tot en met 27 december 2013
  • Lees het wedstrijdreglement en geef antwoord op onderstaande vraag.
  • Deze wedstrijd is enkel geldig voor inwoners in België! 
  • Dubbele inzendingen worden voor deze en volgende wedstrijden uitgesloten.
  • Verhoog jouw kans en word fan van Supercalifragilistic op Facebook.

De wedstrijd is afgelopen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.