Win dvd’s Parker

EOne

EOne

Geloof het of niet maar Jason Statham heeft een goeie rol gekregen en speelt die voortreffelijk. En Jennifer Lopez straalt als goedkope del. Het kan allemaal met dank aan Taylor Hackford (The Devil’s Advocate, Ray). Hij brengt de twee samen in Parker.

Het is een nieuwe film rond het personage in het leven geroepen door Donald E. Westlake. Parker is een soort van moderne Robin Hood. “I don’t steal from anyone who can’t afford it, and I don’t hurt anyone who doesn’t deserve it.” Dat Parker in deze film op de vuist gaat en dat er slachtoffers vallen is een zekerheid. Hoe hij dat doet is dan weer een geval apart.

EOne

Regisseur: Taylor Hackford
Cast: Jason StathamMichael Chiklis, Jennifer Lopez, Wendell Pierce
Muziek: David Buckley

Parker (Jason Statham) is een crimineel die nooit een onschuldig mens wat aan zal doen. Maar hij deinst niet terug voor het koelbloedig uit de weg ruimen van zijn criminele collega’s. Zeker niet na een uit de hand gelopen overval. En dat zij hem eerst voor dood achter lieten. Parker zint op wraak. Hij komt hen al snel op het spoor en op advies van zijn vader (Nick Nolte) zoekt hij een handlanger die hem goed kan helpen. Hij komt in contact met de onschuldige en beeldschone makelaar Leslie (Jennifer Lopez).

Zij denkt in eerste instantie alleen maar aan het geld dat ze kan verdienen. Niet onbelangrijk want door de schulden van haar ex-man en de slabakkende huizenverkoop kan ze haar afbetalingen niet op tijd doen. Maar voor Parker gaat het in eerste instantie niet om het geld. Het is een principekwestie. Zij die hem willen tegenhouden zullen weten wie hij is. En het zal meteen ook het laatste zijn wat ze ooit hebben gedaan. Wraak is zoet.

Do you ever feel bad about what you do?

EOne

Het personage ‘Parker’ werd eerder al eens vertolkt door Mel Gibson in Payback en door Lee Marvin in Point Blank. Gelijkenissen zijn er dus zeker. Bijvoorbeeld het stukje waarin Parker enkel zijn oorspronkelijk deel van de buit moet hebben. Of dat hij voor dood wordt achtergelaten. Maar terwijl Payback met Mel Gibson vrij donker, grauw en koud was, is deze Parker vrij zonnig, bij momenten grappig en zitten de actiescènes verdomd goed in elkaar. Parker is enkel een moordenaar uit zelfverdediging. Bekijk de scène maar eens in zijn hotelkamer. Jennifers personage houdt van groot en zwart. Dat ze weet waar ze dat moet steken wordt duidelijk in elke zwoele blik die valt op het achterste van Statham en de vraag of hij haar niet moet checken of ze een zender draagt.

Wat mij betreft mag Jason gerust nog een tweede keer in de huid van Parker kruipen. Een eervolle vermelding geef ik ook nog aan David Buckley voor zijn subtiele soundtrack. Tijdens de film valt die niet altijd op. Maar ontdek deze gerust eens op cd. Het is meer dan de moeite waard.

Supercalifragilistic geeft 3 dvd’s weg. Deelnemen kan van 15 juli tot en met 19 juli 2013. Lees het wedstrijdreglement en geef antwoord op onderstaande vraag. Deze wedstrijd is enkel geldig voor inwoners in BelgiëDubbele inzendingen worden voor deze en volgende wedstrijden uitgesloten. Verhoog jouw kans en word fan van Supercalifragilistic op Facebook.

De wedstrijd is afgelopen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.