Win dvd’s Pitch Perfect

Universal

Universal

Het is een cliché dat dikke mensen grappig zijn. Clichés zijn vaak waar. Veelal omdat ze gewoon meer opvallen. Neem nu Rebel Wilson. Op haar eigen manier lachte ze met alles en iedereen als gastvrouw van de MTV Movie Awards. Bovenal lachte ze met zichzelf. Neen, Rebel heeft niet de juiste maten, maar dat deert niet omdat ze grappig is. En grappig is ze zeker in Pitch Perfect.

I’m gonna kill him! I’m gonna finish him like a cheesecake!

Universal

Regie: Jason Moore
Cast: Anna Kendrick, Brittany Snow, Anna Camp, Skylar Astin, Rebel Wilson
Muziek: Mark Kilian, Christophe Beck

Als Fat Amy introduceert Wilson het concept verticaal lopen en zin(g)t ze op wraak nadat ze nipt een burrito-aanval overleeft. Zoals bij elke buddyfilm is Rebel Wilson de komische sidekick van het hoofdpersonage. Deze keer is dat Beca (Anna Kendrick). Beca wil doodgraag in L.A. een carrière uitbouwen als muziekproducente. Maar haar vader ziet dat niet meteen zitten. Na enkele maanden vriendenloos rond te dolen op de universiteit sluiten de twee een deal. Als Beca zich aansluit bij een studentenvereniging, wat vrienden maakt, maar na een jaar nog steeds naar L.A. verlangt, dan mag ze vertrekken met de zegen van papa.

Een vereniging vinden is niet makkelijk. Er zijn er zo veel. Maar Beca is een verborgen zangtalent dat tot leven komt onder de douche. Ze is dan ook de ideale kandidate voor de a capella meidengroep Barden Bellas. Elke stem telt. Het uiterlijk dat is van minder belang. Daarom misschien dat de nieuwe lichting bestaat uit allerlei maten, gewichten, karakters en achtergronden. En laat de diversiteit van deze groep ook meteen de kracht zijn van Pitch Perfect. De commentaar op deze groep is hard, to the point en zeer grappig met dank aan Elizabeth Banks en John Michael Higgins.

Nothing makes a woman feel more like a girl than a man who sings like a boy.

Universal

Niemand gelooft in de slaagkansen van de meiden. Zeker niet na het koekjesdrama dat je aan het begin van de film ziet. Maar de meiden zullen en moeten bewijzen dat ze de hoge noten uit hun strot kunnen persen. Verbroederen met de concurrentie is ten strengste verboden. Want natuurlijk loopt er ook op de campus een blonde versie van Taylor Lautner rond met Engels accent. En natuurlijk is er die andere jongen van de klas (Skylar Astin) die Beca wel ziet zitten. Die sluit zich dan maar aan bij de jongensgroep The Treblemakers.

Dat alles levert auteur Mickey Rapkin voldoende stof op voor zijn boek. En het geeft Kay Cannon (producente van 30 Rock) evenveel inspiratie voor een goed en mooi uitgebalanceerd scenario. Elk personage schittert op zijn of haar manier. Het is dankzij deze frisse en overtuigende cast dat Jason Moore (Brothers & Sisters) een zeer grappige en zeer geslaagde komedie maakt. Eentje die de draak steekt met televisieseries als Glee en de vele zangwedstrijden waarin de coaches teveel gehoorschade hebben opgelopen. Ook de veel te afgelikte High School Musical-films worden vakkundig afgemaakt. Zoals Simple Minds zingt Don’t You Forget About Me gaan we deze meiden niet snel vergeten, want er komt ook een vervolg.

Supercalifragilistic geeft 3 dvd’s weg van Pitch Perfect. Deelnemen kan van 22 tot en met 26 april 2013. Lees het wedstrijdreglement en geef antwoord op onderstaande vraag. Deze wedstrijd is enkel geldig voor inwoners in België! Dubbele inzendingen worden voor deze en volgende wedstrijden uitgesloten. Verhoog jouw kans en word fan van Supercalifragilistic op Facebook.

De wedstrijd is afgelopen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.