Win dvd’s Promised Land

A-Film

A-Film

Promised Land is de derde samenwerking tussen regisseur Gus Van Sant en acteur Matt Damon. De eerste keer was voor beiden meteen een schot in de roos: Good Will Hunting. De film haalde enkele Oscarnominaties binnen, katapulteerde Damon naar de A-list van Hollywood en de rest is geschiedenis. 10 jaar later werkten Van Sant en Damon opnieuw samen voor Gerry. Deze keer zonder Ben Affleck, maar wel met broer Casey Affleck. Het resultaat was een wat bizarre trip into niemandsland over twee kerels in de woestijn.

A-Film

Regie: Gus Van Sant
Cast: Matt DamonJohn Krasinski , Frances McDormand
Muziek: Danny Elfman

Matt Damon kroop samen met John Krasinski naast al het acteerwerk opnieuw achter de schrijftafel voor Promised Land. Aanvankelijk zou Damon dit project gebruiken als zijn regiedebuut. Maar door agendaconflicten riep hij de hulp in van Van Sant. Een verstandige zet want Van Sant ken je als de regisseur van kleine films – los van het (homo)seksuele element- over grotere maatschappelijke thema’s. Denk aan Drugstore Cowboy, My Own Private Idaho en Milk. Promised Land vertelt het verhaal van de kleinere David tegen de veel grotere Goliath op het niveau van de industrie.

Steve Butler (Matt Damon) is een verkoper bij een aardgasbedrijf. Hij komt samen met zijn collega Sue Thomason (McDormand) in een landelijk plaatsje waar het bedrijf nieuwe bronnen wil aanboren. Het stadje is hard getroffen door de economische malaise van de afgelopen jaren en de twee buitenstaanders zien kansen dat de lokale bevolking hun zakelijk aanbod zal aanvaarden. Wat een eenvoudige taak lijkt voor het duo, wordt echter bemoeilijkt door de enorm gerespecteerde leraar Frank Yates (Hal Holbrook), die gesteund wordt door de campagneleider Dustin Noble (John Krasinski).

A-Film

Voor sommigen is dit een film met een politiek geladen karakter. Het is vergelijkbaar met Elysium, toevallig ook een film met Damon, dat gezien wordt als een verborgen promotiecampagne voor de sociale ziekenzorg van president Obama. Maar voor Van Sant is Promised Land in de eerste plaats een relevant en actueel human intrest verhaal. De relevantie en echtheid brengt Van Sant in de film door het gebruik van bestaande elementen, personen en locaties.

“Once we were on the set in Pennsylvania you could ask any questions about the topic to whoever was near to you as the subject was very current. Even the guy who rented his house to us had had a lot of exposure. Pittsburgh is a very depressed economy and they were welcoming this business to their community. So there were big conventions about it all over town while we were in pre-production. This is the background of our story and the meat of the story is corporate policy and manipulation and the fracking is a corporation.”

De combinatie Damon-Van Sant werkt op alle vlak dat bewijzen de heren nog maar eens met deze film.

Supercalifragilistic geeft 3 dvd’s weg.

  • Deelnemen kan van 25 tot en met 29 november 2013.
  • Lees het wedstrijdreglement en geef antwoord op onderstaande vraag.
  • Deze wedstrijd is enkel geldig voor inwoners in België
  • Dubbele inzendingen worden voor deze en volgende wedstrijden uitgesloten.
  • Verhoog jouw kans en word fan van Supercalifragilistic op Facebook.

De wedstrijd is afgelopen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.