Win dvd’s van A Better Life

A Better Life

EOne

Van About A Boy naar The Golden Compass. Van The Twilight Saga: New Moon naar A Better Life. Je kan regisseur Chris Weitz niet verwijten dat hij telkens dezelfde films maakt. De meest alternatieve in het rijtje is zeker A Better Life, uit op dvd en blu-ray vanaf 25 april 2012.

EOne

Regie: Chris Weitz
Cast: Demián Bichir, Tim Griffin, Nancy Lenehan
Muziek: Alexandre Desplat

De Mexicaanse Carlos Galindo (Demián Bichir) werkt illegaal en voor een laag salaris als tuinier in Los Angeles. Hij droomt van een beter leven voor zijn tienerzoon Luis (José Julián). Dat kan als hij bijvoorbeeld de zaak overneemt van Blasco Martinez (Joaquín Cosio) die graag terug naar Mexico wil keren. Zoon Luis houdt zich helemaal niet bezig met de toekomst. Hij schaamt zich voor zijn Mexicaanse afkomst, zet zich af tegen zijn vader en wil zich aansluiten bij het bendeleven van de stad. Als Carlos’ truck gestolen wordt, beginnen vader en zoon samen een zoektocht naar de dader. Als illegale inwoner van Amerika loopt Carlos grote risico’s…

Net als in About A Boy en zelfs in New Moon toont Weitz in A Better Life dat hij emoties en gevoelens op een juiste manier in beeld kan brengen zonder overdreven sentiment. De zwakke relatie tussen vader en zoon wordt met zorg behandeld. Ook het thema van de illegaliteit, de onzekerheden en gevaren ervan geeft Weitz een plaats. A Better Life kan je in dat opzicht vergelijken met Crossing Over en The Invader die tevens dit thema behandelen. De zorgvuldig gekozen en gefotografeerde locaties versterken de autenciteit van het verhaal. Ook de score van Alexandre Desplat biedt een meerwaarde.

EOne

This country is a land of dreams. It can be a hard place, a cruel place. But it’s where I work, and I dream of a better place for my son.

Demián Bichir kreeg voor zijn vertolking vrij onverwacht een Oscarnominatie. De volgende film waarin je hem aan het werkt ziet is Savages van Oliver Stone. Een leuk weetje is dat Demián Bichir in de film zelf in de palmboom klimt. Er komt dus geen stuntman aan te pas. Iets waar Weitz zelf bijzonder trots op is. Het beklimmen van een palmboom klinkt minder spectaculair dan het beklimmen van de Himalaya, maar vergis je niet er komt heel wat techniek aan te pas.

Supercalifragilistic geeft 3 dvd’s weg van A Better Life. Deelnemen kan van 23 april tot en met 27 april 2012. Lees het wedstrijdreglement en geef antwoord op onderstaande vraag. Deze wedstrijd is enkel geldig voor inwoners in België! Verhoog jouw kans en word fan van Supercalifragilistic op Facebook.

De wedstrijd is afgelopen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.