Win dvd’s van Byzantium

Cinéart

Cinéart

Vampieren hebben geen geheimen voor regisseur Neil Jordan. Ettelijke filmjaren geleden mocht de kleine Tom Cruise zijn fangs ontblooten in Interview with the Vampire. Hij zette op een vrij homo-erotische manier zijn tanden in de toen relatief onbekende jonge hunk Brad Pitt.  Even erotiserend gaat Jordan te werk in Byzantium. Deze keer zijn de vrouwen aan de macht.

…I write of what I cannot speak, the truth. I write all I know of it, then I throw that pages to the wind, maybe the birds can read it.

Twin Pics

Twin Pics

Regie: Neil Jordan
Cast: Gemma Arterton, Saoirse Ronan, Sam Riley, Jonny Lee Miller
Muziek: Javier Navarrete

Byzantium is het nieuwe vampierdrama over twee mysterieuze vrouwen, Eleanor (Saoirse Ronan – The Host) en Clara (Gemma Arterton – Hansel & Gretel: Witch Hunters). Ze zoeken hun toevlucht in een verlaten badplaats. Daar ontmoeten ze Noel die hen onderdak biedt in zijn verpauperde hotel ‘Byzantium’. Clara verandert het hotel al snel in een bordeel terwijl Eleanor vriendschap sluit met een jongen van school, Frank.

De twee tieners lijken voor elkaar bestemd en Eleanor deelt met Frank haar grote geheim. Haar moeder en zij zijn ruim 200 jaar oud en overleven op mensenbloed… In het kleine rustige dorpje vallen er doden en het verleden waarvoor de twee vrouwen zo lang op de vlucht zijn haalt hen in.

My mother tried to murder me, but love confounded her.

Eleanor is het getormenteerde tienermeisje. Ze is een gevangene van haar eigen gedachten. Ze heeft vraagtekens over haar verloren jeugd. En vooral de levenswijze van haar moeder bekijkt ze vol minachting en onbegrip. Ze wordt overmand door allerlei tegenstrijdige gevoelens. Het leven van een tienervampier is niet altijd even vol twilight.

De traditionele tanden ruilt Jordan in voor een duimnagel die groeit als de dames opgewonden geraken. Jordan visualiseert zo op een perfecte manier de noden en verlangens van de vrouwen. Het is zijn vrouwelijke alternatief van het mannelijk lid dat in lengte toeneemt in de juiste omstandigheden. En wat die omstandigheden zijn kan je zelf achterhalen met de dvd.

Extra’s:

  • masterclass Neil Jordan (35 min.)

Supercalifragilistic geef 3 dvd’s weg van Byzantium.

  • Deelnemen kan van 9 december tot en met 13 december 2013.
  • Lees het wedstrijdreglement en geef antwoord op onderstaande vraag.
  • Deze wedstrijd is enkel geldig voor inwoners in België! 
  • Dubbele inzendingen worden voor deze en volgende wedstrijden uitgesloten.
  • Verhoog jouw kans en word fan van Supercalifragilistic op Facebook.

De wedstrijd is afgelopen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.