Win dvd’s van Footloose

Footloose

Paramount

In 1984 danste Kevin Bacon zich een weg richting onsterfelijkheid. Als de vlotte Ren MacCormack zet hij een in slaap gedommeld boerendorp in rep en roer door het shaken van zijn groove thing op hits als Holding Out For A Hero, Let’s Hear It For The Boy en Almost Paradise. De naam van de film luidt Footloose. En zoveel jaar na datum blijft dit een muzikale klassieker naast Fame, Flashdance en Dirty Dancing. In 2011 mocht Kenny Wormald ons tonen hoe dirty hij kan dansen op een remake van de film, inclusief een herbewerking van de soundtrack.

That sure as hell didn’t keep him out of my panties!

Paramount

Regie: Craig Brewer
Cast: Kenny Wormald, Dennis Quaid, Julianne Hough, Andie MacDowell
Muziek: Deborah Lurie

Het is dus weer tijd om uit je dak te gaan! De stadse tiener Ren MacCormack (Wormald) verhuist naar een klein dorp in het zuiden van de VS en krijgt een behoorlijke cultuurshock te verwerken. Na een tragisch ongeval heeft dominee Shaw Moore (Dennis Quaid) harde muziek en dansen verboden. Ren trekt zich niets van de dominee aan, valt voor zijn rebelse dochter (Julianne Hough) en brengt het dorp in rep en roer.

Wait, wait, wait. Jump back. Are you kidding me? *Dancing* is against the law?

Alex Callier heeft het tijdens The Voice van Vlaanderen vaak over heilige huisjes waar je beter afblijft. Regisseur Craig Brewer (Black Snake Moan) begeeft zich dus op gevaarlijk terrein. Zeker voor de fans van de oorspronkelijke film. Brewer verwoorde zijn aanpak als volgt:

“I can promise Footloose fans that I will be true to the spirit of the original film. But I still gotta put my own Southern grit into it and kick it into 2011.”

Paramount

Aanvankelijk zou Kenny Ortega (High School Musical) de film regisseren met Zac Efron in de hoofdrol. Maar Efron stapte uit het project omdat hij zichzelf als een meer gevarieerde acteur wou bewijzen. Maar Kenny Wormald is zeker een waardige vervanger van Efron en opvolger van Bacon. Footloose anno 2011 is perfect gemaakt op maat van het doelpubliek: tieners en adolescenten die houden van muziek en een klassiek boy-meets-girl-verhaal, een boze vader met strenge regels en jongens die zichzelf willen bewijzen.

Extra’s dvd:

  • Deleted Scenes
  • Commentary by Director Craig Brewer
  • And More!

Extra’s blu-ray:

  • “Footloose” Music Video by Blake Shelton (HD)
  • “Fake ID” Music Video by Big & Rich (HD)
  • “Holding Out For A Hero” Music Video by Ella Mae Bowen (HD)
  • Deleted Scenes (HD)
  • Commentary by Director Craig Brewer
  • And More! (HD)

Supercalifragilistic geeft 3 dvd’s weg van Footloose (2011). Deelnemen kan van 12 maart tot en met 16 maart 2012. Opgelet: lees het wedstrijdreglement. Deze wedstrijd is enkel geldig voor inwoners in België! Verhoog jouw kans en wordt fan van Supercalifragilistic op Facebook.

De wedstrijd is afgelopen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.