Win dvd’s van Looper

Looper

Eone

Wie een vette kluif heeft gehad aan Inception, zal duimen, vingers en andere lichaamsdelen aflikken bij het zien van Looper. Joseph Gordon-Levitt neemt je mee naar het jaar het Kansas City van 2044. Daar is de wil van de maffia wet. En die wil is het elimineren van de tegenstanders afkomstig uit het jaar 2074.

Eone

Regie: Rian Johnson
Cast: Bruce Willis, Joseph Gordon-Levitt, Emily Blunt, Paul Dano
Muziek: Nathan Johnson

Loopers reizen door de tijd. Zo willen ze mensen uit de toekomst in het heden vermoorden. Joe (Joseph Gordon-Levitt), is zo’n Looper, een huurmoordenaar. Hij verdient veel geld dankzij de zilveren staven die vastgemaakt zijn aan zijn slachtoffers als betaling. Dankzij dat zilver leidt hij een leven vol luxe en weelde. Maar dan overtreedt Joe de enige regel waaraan een Looper zich moet houden: laat je doelwit nooit ontsnappen. Kwalijk kan je het hem niet nemen. Hij moest immers zichzelf afmaken. En dan zou iedereen toch beginnen twijfelen. Die oudere versie van Joe wordt gespeeld door Bruce Willis.

I don’t want to talk about time travel because if we start talking about it then we’re going to be here all day talking about it, making diagrams with straws.

De fysieke gelijkenis tussen beide acteurs is het werk van Kazuhiro Tsuji. Hij liep recent op de set rond van Total Recall, Killing Them Softly en Tron: Legacy. De dood van de oude Joe is van cruciaal belang voor het voortbestaan van de maatschappij en de heerschappij van de maffia onder leiding van Abe (Jeff Daniels). Als Joe blijft leven dan zal dat het einde betekenen van alle Loopers in 2074 door toedoen van de geheimzinnige Rainmaker. De oplossing van dit raadsel ligt allesbehalve voor de hand. En laat die complexiteit net de sterkte zijn van dit verhaal.

This is my life now. I earned it. You had yours already. So why don’t you do what old men do and die?

Eone

Rian Johnson bewijst dat hij meer kan dan het afleveren van een geslaagde remake zoals The Brothers Bloom. Hij haalt net als in Brick alles uit zijn hoofdacteur, niet toevallig opnieuw Joseph Gordon-Levitt. Bij films over tijdreizen moet je altijd aandachtig volgen. Hier is dat geen enkel probleem omdat Looper boeit van begin tot einde. Rian wilde een film maken waarin de personages centraal staan. Hoe zij omgaan met het fenomeen van tijdreizen zonder dat hij steeds de spelregels op een verstaanbare manier moest uitleggen aan jij en ik.

Supercalifragilistic geeft 3 dvd’s weg van Looper. Deelnemen kan van 18 maart tot en met 22 maart 2013. Lees het wedstrijdreglement en geef antwoord op onderstaande vraag. Deze wedstrijd is enkel geldig voor inwoners in België! Verhoog jouw kans en word fan van Supercalifragilistic op Facebook.

De wedstrijd is afgelopen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.