Review: Avengers: Age Of Ultron

Avengers: Age of Ultron

Disney/Marvel

Rating: ★★★☆☆

Met Avengers: Age Of Ultron brengt Marvel ons een verfrissende heldenfilm die soms wat diepgang mist. Marvel is perfect ingespeeld op hun publiek en Age Of Ultron heeft dan ook alle troeven van een Marvelfilm. Niet hoogstaand, wel spectaculair.

Avengers: Age of Ultron

Walt Disney

In Age Of Ultron hebben de Avengers hun handen vol met het bestrijden van vijanden. Om zichzelf een beetje rust te gunnen, creëert Tony Stark een zelfbewuste kunstmatige intelligentie, Ultron. Deze zou moeten helpen de stad vrij te houden van gevaar. Wanneer Ultron beslist dat de mensen de vijand zijn, en de mensheid wilt uitroeien, loopt het uit de hand. De Avengers moeten opnieuw hun krachten bundelen met maar één doel: Ultron vernietigen.

Na het Marvel logo – dat elke film langer lijkt te worden – wordt de kijker meteen in de actie gegooid. Waar en waarom, dat is niet echt duidelijk. Het maakt ook niet veel uit, want de actie is erg sensationeel. Niet die goedkope wazige actie waar je helemaal gek van wordt, wel goed gecoördineerde gevechten.

Of die gevechten ook spannend zijn? Meestal niet, dit dreamteam moet immers nog in de twee volgende Avenger-films verschijnen. De helden zijn op zich al bijna onverslaanbaar, en ze hebben elk nog een geheim trucje dat op de meest onoplosbare momenten zijn intrede maakt.

De acteerprestaties zijn van hoog niveau en geen enkele held is een karikatuur van zichzelf geworden. Na vijf keer Iron Man te spelen, haalt Robert Downey Jr. nog steeds hetzelfde niveau als in zijn eerste film. Ook de nieuwe acteurs (Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Aaron Taylor-Johnson, …) zijn een aanwinst voor het Marvel bioscoopuniversum.

Avengers: Age of Ultron

Disney/Marvel

Toch is Quicksilver (Aaron Taylor-Johnson) een kleine teleurstelling: de vete tussen 20th Century Fox en Marvel is hier een echte sfeerkiller. De sublieme versie van Evan Peters in X-men: Days of Future Past wordt in Age Of Ultron niet geëvenaard. Ook mag het woord ‘mutant’ niet vallen in het Marvel bioscoopuniversum, want daarop bezitten ze immers de rechten niet. De films zouden dus een stuk beter zijn als Marvel een nieuwe deal probeert te maken met 20th Century Fox.

Ook mist de film wat diepgang, er wordt zelden iemand serieus genomen door de overdosis humor. Toegegeven, de film is vaak erg grappig, maar dat ook de serieuze gesprekken humor bevatten, komt soms erg ongepast over.

Algemeen gezien is de film dus erg vermakelijk, en wie een echte Marvel fan is, zal ook Age Of Ultron weten te appreciëren. Meer nog, zonder deze film zal u Avengers: Infinity War niet kunnen volgen. En die is voor uw gemak – en voor uw portemonnee – opgedeeld in twee films. Avengers: Age Of Ultron speelt vanaf vandaag in de bioscoop.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.