Review: Brave

Brave

Pixar/Disney

Rating: ★★★☆☆

In Brave komt de jonge Schotse prinses Merida (Kelly MacDonald) in opstand tegen haar moeder. De koningin (Emma Thompson) vindt dat de tijd rijp is voor een geschikte troonopvolger en organiseert een wedstrijd. Prinses Merida is echter niet van plan haar vrijheid zo makkelijk te grabbel te laten gooien. Om haar lot weer in eigen handen te nemen, maakt ze gebruik van haar vaardigheden als boogschutter én van donkere, magische kunsten.

Walt Disney Studios Home Entertainment Brave is in vele opzichten een typische Disney-film. Voor de prinses is het gras groener aan de overkant van de Schotse vallei en dankzij liefde, respect en samenwerking komt alles weer goed. Originaliteit is ver te zoeken en zelfs kleine kinderen zullen niet twijfelen aan de goede afloop. Gelukkig maakt Brave veel goed op andere vlakken. Veel scènes zijn oprecht grappig en alle personages vervullen mooi hun functie. De kleuren en de landschappen zijn zeer geslaagd en de Schotse sfeer zit er goed in dankzij de muziek en de accenten.

De makers van Brave laten jammer genoeg veel kansen liggen. Enkele jaren geleden bewees Brendan and the Secret of Kells al dat een kinderanimatiefilm op een creatieve manier kan omgaan met thema’s als metamorfose, zelfbeschikking en de Keltische cultuur. Maar Pixar staat vooral voor technische kwaliteit en oogverblindende taferelen, en daar valt bij Brave niet veel op aan te merken.

[imagebrowser id=26]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.