Review: Brooklyn’s Finest (2BE)

Overture Films

Rating: ★★½☆☆

Zaterdag 18 augustus om 20.45 op 2BE.

In Brooklyn’s Finest maken we kennis met enkele mottige New Yorkse agenten die niet meteen in aanmerking komen voor de status van rolmodel binnen het korps. Het is me een raadsel waarom klasbakken als Ethan Hawke, Don Cheadle en Will Patton zich bereid zagen te tekenen voor dit middelmatige vloekende-gangstaz-en-corrupte-flikken-misdaadthrillertje.

De drie verhaallijnen komen nauwelijks met elkaar in aanraking (duidt doorgaans op luiheid bij de scenarist) en wanneer de plot ten langen leste uit de startblokken schiet is de film al meer dan een uur bezig. Wesley Snipes moet neergeknald worden vooraleer we eindelijk het gevoel krijgen dat er iets gebeurt op het scherm.

Het script van nieuwkomer Michael C. Martin is ook veel te zoutloos om in één adem genoemd te mogen worden met niggaz-om-de-hoek-klassiekers als Crash van Paul Haggis en Training Day van Antoine Fuqua (die ook deze prent regisseerde).

De beste momenten zijn verrassend genoeg voor de gentleman uit Pretty Woman: Richard Gere, hier atypisch gecast in de rol van onverschillige ouwe rot. Vooral de scène waarin hij een kostelijke blowjob in ontvangst neemt onder het afsteken van een scheldmonoloog nodigt uit tot gegrinnik.

Slotsom: één onbedoeld grappig moment plus degelijke vertolkingen, maar gewoon té weinig street cred.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.