Review: Deadpool

Deadpool

20th Century Fox

Matthias

Matthias

Het was simpel. Zo klaar als een klontje. Deadpool moest heersen over het zilveren scherm als een Russische tsaar, of we zouden de cinemazaal eigenhandig verbouwen. 108 minuten later bleven de betere Supercalifragilistic-sloopwerken uit. Sterker nog: nagrijnzend van zoveel extase gooiden we uit dankbaarheid zelfs voor één keer onze snoepwikkeltjes netjes in de vuilbak.

Rating: ★★★★☆

Regie: Tim Miller
Cast: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Ed Skrein, Gina Carano, T.J. Miller, Brianna Hildebrand, Stefan Kapicic
Muziek: Junkie XL

Het kostte Ryan Reynolds een gevarieerd aanbod aan lichaamssappen en een aai over Wolverines harige testikels om Deadpool gemaakt te krijgen. Scepsis rustte daarbij op zijn fors afgetrainde schouders.

Deadpool

20th Century Fox

De Canadese posterboy speelde het titelpersonage al eens in 2009, maar fuckin’ hell, wat had die slappe vertoning in X-Men Origins: Wolverine in godsnaam te betekenen? En van Reynolds opwachting in DC Comics’ Green Lantern kregen we nu ook niet bepaald een harde plasser.

Maar daar kringelden de opening credits al samen met het fantastische Angel of the Morning van Juice Newton tevoorschijn. En weg smolten de twijfels als ijsblokjes op de welgevormde billen van Morena Baccarin (Morena fuckin’ wie? De actrice die stripster Vanessa, Deadpools love interest voor haar rekening neemt).

“You’re probably thinking: “This is a superhero movie, but that guy in the suit just turned that other guy into a fucking kebab.” Surprise, this is a different kind of superhero story.”

Het langverwachte soloavontuur van The Merc with a Mouth slingert de bloederige actiescènes en F-Bombs in het rond die in de doorsnee superheldenfilm zo geweerd worden.

Deadpool

20th Century Fox

Daartussen mixt regisseur Tim Miller bakken metahumor en één geweldige Liam Neeson-grap (we zijn nog steeds druk bezig met de lachdruppels uit onze onderbroek te stomen). En, watjes als we zijn, misschien wel de mooiste en oprechtste liefde die ooit uit de Marvel-stal rolde.

“Whatever they did to me made me totally indestructible… and completely unfuckable.”

Oh, en het flinterdunne verhaal, vraagt u? Na een terminale kankerdiagnose stemt “God’s Perfect Idiot” Wade Wilson in met een veelbelovend experiment. Dat loopt gruwelijk fout. Gewapend met zijn nieuwe krachten zweert onze antiheld wraak op de man (“The British villainEd Skrein) die zijn gave smoelwerk verwoestte. Dat doet hij met verve. Valentijn zal nooit meer hetzelfde zijn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.