Review: I Give It a Year

I Give It a Year

Entertainment One Benelux

Rating: ★★★☆☆

De grens tussen spitse humor en overacting is zo dun als een scheermes. Timing en de juiste ‘smoel’ zijn cruciaal om een grap te laten slagen. De combinatie is maar weinigen gegund. In I Give It a Year zijn er enkele (rand)personages die de kunst onder knie hebben. Daardoor is deze averechtse romantische komedie bij momenten heel grappig.

Entertainment One Benelux

De romantiek daarentegen is ver te zoeken, en dat is ook de bedoeling. Het is een welkome verademing dat het eens niet gaat om twee verliefden die naar elkaar toegroeien, maar precies andersom. Nat en Josh zijn net getrouwd en er zit een dikke haar in de boter. Hij is een onvolwassen niksnut, zij een ambitieuze carrièrevrouw. Hun vrienden en familie wedden over hoelang ze samen zullen blijven, dat zegt genoeg. Wat ze ooit in elkaar hebben gezien is  onduidelijk, maar al gauw duiken nieuwe love-interests (de rijpe en verfijnde The Mentalist Simon Baker) en oude vlammen (de onbeholpen snoes Anna Faris)  op. De relatie wankelt en ze besluiten om nog even hard hun best te doen en na een jaar de balans op te maken.

EOne

Dankzij de omgekeerde plot en de vele geslaagde grappen is dit flinterdun verhaallijntje hoogst onderhoudend. Handtastelijke ouders op leeftijd, een priester die op het cruciale moment in een hoestbui vervalt of de gezichten van de stijve schoonouders bij het zien van de pikante foto’s in de digitale fotolijst, het zit allemaal goed. Er zijn helaas ook genoeg momenten waarop de humor te slap of te weinig gedoseerd is. Stephen Merchants vulgaire grappen en sociaal onaangepast gedrag verliezen snel hun kracht en de relatietherapeute (Hariette uit het schitterende Green Wing) legt het er te dik op als ze begint te schreeuwen tegen haar man.

Nee, het gaat er niet altijd even subtiel aan toe, maar het potsierlijke triootje is toch hilarisch en terugdenkend aan het gênante spelletje Pictionary valt een schuddebuikende lach niet te onderdrukken. I Give It A Year past in het rijtje van de betere komedies als The 40 Year Old Virgin of The Hangover. Dat hoeft niet te verbazen, want Dan Mazer regisseerde voordien Da Ali G Show. Restecp!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.