Review: Madagascar 3

Madagascar 3

Dreamworks Animation

Rating: ★★★★☆

De titel Madagascar 3: Europe’s Most Wanted verklapt zo dat het viertal – vergezeld door de gebruikelijke pinguïns en handvol apen – ‘op avontuur is in Europa’, wat de marketingjongens meteen ook als Vlaamse titel hebben gekozen. Je ziet het goed, deze prent krijgt van mij dikverdiend 4 sterren. Weinige productiehuizen kunnen een film op goeie manier heruitvinden én de authenticiteit behouden. Paramount Pictures bracht dit tot een goed einde. Zelf ben ik wel een fervent animatieliefhebber. Ik beleefde de eerste 20 minuten zowaar een animatiefilmorgasme van jewelste. De vele actie afgewisseld met het weemoedige verhaal van het viertal dat droomt van de terugreis, ontkurken deze prent op fenomenale wijze.

Dreamworks Animation

Plot

De vier vrienden worden in de steek gelaten door de pinguïns en de apen die ervandoor gaan met een zelfgebouwd vliegtuig. Ze willen terug naar hun vertrouwde stekje in de Zoo van New York City. Ze reizen de pinguïns achterna naar Monte Carlo. Alex de leeuw (stem: Ben Stiller) doktert het hele plannetje uit, maar zoals je al kunt raden loopt er één en ander fout.

Nadat ze de boel opstelten zetten in Monte Carlo, krijgen ze te maken met de prachtig – tot in de puntjes uitgekiemde – dierenvangster Capitaine Chantel Dubois, vertolkt door Frances McDormand. Ze ontsnappen aan haar door zich aan te sluiten bij een circus. De pinguïns kopen het circus over met hun bijeengesprokkelde casinowinsten. Onder leiding van Alex wordt het circus terug op orde gesteld en versieren ze zo een ticket naar Amerika. Maar in Amerika, wacht Capitaine Dubois hen opnieuw op.

Muziek

Wat mij opviel, was dat een groot aantal klassiekers aan bod kwamen in de film, meestal gezongen door één van de dieren. “Non, je ne regrette rien” en “Wannabe”  van de Spice Girls zijn daar voorbeelden van. Het recente “Firework” van Kate Perry spant de kroon en ondersteunt de finale van de film.

Dreamworks Animation

 Personages

Meestal dienen bijkomstige personages om de boel wat vernieuwend te houden, maar zijn ze nefast voor het filmverhaal. Maar bij Madagascar 3 is het tegenovergestelde waar. Vitaly de gevreesde tijger, Stefano de – guitig lachende – zeehond en Gia, het lenige luipaard liften de film naar een hoger niveau. Ze hebben allemaal een rol van betekenis in het scenario en zijn uitgewerkt zoals het hoort. Het hoofdkwartet blijft natuurlijk wel onverslaanbaar. De verschillende stemmen zijn nog steeds een troef van de Madagascarfilms. Al houdt vooral Marty (stem: Chris Rock) er wel de fun in. Melman (stem: David Schwimmer) en Gloria (stem: Jada Pinkett Smith) moet zich zoals in de voorgaande films terug tevreden stellen met een bijrol.

Wie komende vakantie nog eens een plaatsje wil inpalmen in het filmtheater met de kinderen staat voor de verschroeiende keuze tussen Madagascar 3, Ice Age 4. Als ik jou was dan zou ik kiezen voor Madagascar 3. Deze was met lichte voorsprong de leukere van de twee. Maar ga gerust naar beide, dan kunt u het misschien oneens zijn met mij.

[imagebrowser id=20]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.