Review: Riddick

Universal Pictures

Universal Pictures

Rating: ★★★☆☆

In 2000 verscheen de film Pitch Black met de toen nog redelijk onbekende Vin Diesel in de hoofdrol als antiheld Richard B. Riddick. De film werd al snel een ware culthit en in 2004 kregen we dan ook het vervolg te zien,  The Chronicles of Riddick. Spijtig genoeg kon deze de verwachtingen van de eerste film niet waarmaken. Het tweede deel in de reeks was te groots en miste de simpliciteit die de eerste film zo vermakelijk maakte. Maar niet getreurd, 13 jaar nadien is het Vin Diesel en regisseur David Twohy gelukt een derde film uit te brengen: Riddick.

DFW

DFW

In Riddick zien we geen grootse actiescènes of ingewikkeld verhaal, zoals we dat wel allemaal zagen in The Chronicles of Riddick. Het draait om de held, die het opneemt tegen monsterachtige wezens en een groep premiejagers die het allemaal hebben voorzien op zijn leven.

Qua originaliteit doet de film heel erg denken aan Pitch Black. Ondanks de vele gelijkenissen is de film dankzij de humor en een sterke Vin Diesel toch wel vermakelijk. Diesel heeft eveneens al aangekondigd dat er nog genoeg te vertellen valt over Riddick, dus we hoeven een vervolg niet uit te sluiten.

Naast Vin Diesel zien we nog een aantal andere bekenden, zoals Karl Urban (Star Trek) en Katee Sackhoff (Battlestar Galactica). Riddick bevat soms toch wel bloederige scènes, dus niet echt aan te raden aan kinderen onder de 12 jaar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.