Review: Rock the Kasbah

Rock the Kasbah

Splendid Film

Marjan Van de Kauter

Marjan

Een film met Bill Murray kan nooit tegenvallen. Of dat dacht ik toch tot voor kort. Rock the Kasbah is blijkbaar de uitzondering die de regel bevestigt. Zelfs een klassebak als Murray kan dit rampzalige boeltje niet redden.

Regie: Barry Levinson
Cast: Bill Murray, Leem Lubany, Kate Hudson, Zooey Deschanel, Bruce Willis, Danny McBride, Scott Caan
Muziek: Marcelo Zarvos

Rating: ½☆☆☆☆

Muziekmanager Richie Lanz (Bill Murray) heeft zijn beste tijd achter zich. Met zijn laatste overgebleven cliënte Ronnie (Zoeey Deschanel) trekt hij naar Afghanistan voor een reeks optredens voor Amerikaanse soldaten. Eens daar aangekomen gaat Ronnie ervan door met Richies geld en paspoort. Richie blijft achter met de gebakken peren – en een hoop belachelijke plotlijnen en overbodige personages (waaronder Kate Hudson als prostituee met een gouden hart).

Rock the Kasbah

Splendid Film

In de tweede helft wordt de film coherenter. Richie ontmoet een vrouw met de stem van een nachtegaal (Leem Lubany). Ze gaat samen met hem naar Kabul om deel te nemen aan de populaire zangwedstrijd Afghan Star – geen evidente opdracht, want Afghaanse vrouwen mogen niet zingen. Dit tweede gedeelte van Rock the Kasbah is dan wel minder rommelig dan het eerste, maar ook voorspelbaar, clichématig en vreselijk cheesy.

Het grootste probleem van deze komedie is dat er nauwelijks te lachen valt. De grappen en grollen ten koste van de Afghanen zijn zelfs ronduit smakeloos.

Sorry, Bill, het ligt niet aan jou. Maar deze kelk hadden we liever aan ons voorbij zien gaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.