Review: Runner Runner

Twentieth Century Fox Film Corporation

Twentieth Century Fox Film Corporation

Rating: ★★½☆☆

Een avant-première meepikken is altijd leuk. Zeker als ik in het gezelschap mag vertoeven van Justin Timberlake en Ben Affleck. En dat was het geval voor de AP van Runner Runner georganiseerd door de mensen van Jimtv.

Richie (Justin Timberlake), een student op Princeton, heeft een lucratief handeltje opgezet om zijn studies te betalen, namelijk het aanbrengen van nieuwe leden op een goksite. Dit wordt door zijn school natuurlijk niet gewaardeerd. Om hiermee te kunnen stoppen, ziet hij zich genoodzaakt om zelf een gokje te wagen. Hij stoot hierbij op bedrog en besluit the big boss van de goksite, Ivan Block (Ben Affleck), daarmee te confronteren.

Fox

Block  is hier echter allesbehalve door op z’n tenen getrapt. Meer nog, hij biedt Richie zelfs een baan aan. Richie laat zich op die manier verleiden door Blocks belofte van immense rijkdom, totdat hij de verontrustende waarheid over zijn weldoener leert. Wanneer de FBI hem probeert te dwingen om te helpen Block neer te halen, wordt Richie geconfronteerd met zijn grootste gok ooit: proberen de twee grootmachten te slim af te zijn.

Ben Affleck speelt hier echt de wolf in schaapskleren, maar in zijn rol van tegenspeler mis ik iets. Het verhaal is bovendien niet echt origineel: brave jongen wordt opgelicht, zoekt de verantwoordelijke en draait hem een loer met de hulp van de FBI. Dit alles wordt weliswaar opgesmukt met een mooie Gemma Arterton, maar ook zij brengt net te weinig aan het verhaal.

Conclusie: Justin Timberlake en Ben Affleck tonen hun beste pokerface maar slagen er helaas niet in om je geld uit je zakken te slaan en een gokje te wagen. Spijtig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.