Review: Sully

Warner Bros.

Warner Bros. Pictures

David

David

Op 30 november komt Sully in de bioscopen, de nieuwe film van regisseur Clint Eastwood: een relaas over het ‘Miracle on the Hudson’.

Regie: Clint Eastwood
Cast: Tom Hanks, Aaron Eckhart, Laura Linney

Rating: ★★☆☆☆

Tussen 2003 en 2008 leverde veteraan Clint Eastwood (86 ondertussen) een reeks films af beginnend met Mystic River en culminerend in het weergaloze Gran Torino, waarin hij zich zeer laat in zijn  carrière ontpopte van de gedegen vakman die hij altijd al geweest was, tot een onwaarschijnlijk begenadigd chroniqueur van de Amerikaanse ziel. Sinds die tijd echter lijkt hij te zijn teruggevallen op wat minder doorleefd of persoonlijk werk, dat ook in filmische termen een pak minder interessant is.

Warner Bros. Pictures

Warner Bros. Pictures

Dat geldt ten overvloede voor het wat kleurloze Sully, een lofzang op de piloot die instond voor het zogenaamde ‘miracle on the Hudson’ waarbij hij zijn gehavende vliegtuig veilig en wel liet landen op het wateroppervlak van de Hudson Rivier en zo het leven redde van 155 passagiers.

Het sterke punt aan Sully is dat Eastwood er voor kiest om een dossierfilm te regisseren eerder dan een rampenfilm. Dat zorgt initieel voor een zekere afstandelijkheid die het materiaal zeker ten goede komt, maar gaandeweg evolueert de prent al te veel naar een regelrechte hagiografie die elke nuance overboord gooit en Tom Hanks in de titelrol al te zeer beroep laat doen op een soort stoïcijns heroïsme dat bepaald misplaatst is.

Je kan niet ontkennen dat dit een degelijk in beeld gezette mix is van dramatisatie en documentaire elementen, maar van Clint Eastwood verwacht je veel meer dan de generieke en weinig visionaire middelmaat die hier geserveerd wordt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.