Review: The Heat

20th Century Fox

20th Century Fox

Rating: ★★☆☆☆
Sandra Bullock! Yes! Melissa McCarthy! Oh my God! Paul Feig, de regisseur van Bridesmaids! DEAR LORD!!! Ik weet dat het not done is om zo reikhalzend uit te kijken naar een simpele komedie maar toch. Die combinatie deed mijn hart sneller slaan en m’n bloed stroomde naar plaatsen in m’n lichaam waar ik het bestaan niet eens vanaf wist. Ok, ik ga te ver. Goede komedies zijn echter zo zeldzaam dat ik veel hoop had geïnvesteerd in The Heat. Maar de beloofde hete brok bleef uit en ik kreeg een lauw papje voorgeschoteld.

20th Century Fox

Het verhaal bespaar ik u, want dat doet er helemaal niks toe. The Heat is een buddy movie, een luidruchtige flikkenfilm die hopeloos een soort Lethal Weapon stijl achterna huppelt. De bedoeling is om zoveel mogelijk knetters te creëren tussen de twee polaire uitersten op het scherm. Meer dan een paar vonkjes kreeg ik echter niet te zien en dat was volledig de schuld van vrouwe Bullock.

Sandra! Schatje. Wat ging er mis? Een botox naald die net iets te diep in je voorhoofd werd geboord? De manier waarop Bullock staat te acteren (als we het dat nog kunnen noemen) is abominabel. Het boertige personage van McCarthy hoort de freakshow van het duo te zijn maar je blijft je maar afvragen waarom Sandra’s gezicht geen millimeter beweegt. Naast zo’n uitdrukkingsloze opblaaspop lijkt de acteerprestatie van McCarthy plots Oscarwaardig.

20th Century Fox

Er valt hier en daar gelukkig wel wat te lachen. McCarthy beseft dat ze naast Miss Congeniality 2 en een halfje staat te acteren en laat zich gaan in vuilbekkerij en oneliners. Met een simpele maar perfect getimede ‘je ziet een beetje bleekjes’ grap over een albino agent kreeg ze mij alvast wel plat. Maar die kleine opflakkeringen kunnen spijtig genoeg geen volledige film van de ondergang redden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.