Review: The Light Between Oceans

The Light Between Oceans

Eone

Dieter

Dieter

De Amerikaanse regisseur Derek Cianfrance verkeert in een vlaag van hoogmoedigheid met het episch maar oerklassieke liefdesverhaal The Light Between Oceans. 

Rating: ★☆☆☆☆

Regie: Derek Cianfance
Cast: Michael Fassbender, Alicia Vikander, Rachel Weisz, Florence Clery, Jack Thompson, Thomas Unger
Muziek: Alexandre Desplat

The Light Between Oceans is een bewerking van de gelijknamige debuutroman van M.L. Stedman, die uitgroeide tot een fenomeen en werd vertaald in 35 landen.

Michael Fassbender is Tom Sherbourne, een stoïcijnse W.O.I-veteraan die getekend is door de gruwel en het leed in de loopgraven. Hij aanvaardt de ondankbare job van vuurtorenwachter, omdat die precies de afzondering biedt waar de soldaat naar streeft. Sherbourne wordt echter verliefd op Isabel (Oscar-winnares Alicia Vikander), de beeldige dochter van zijn werkgever, waarna de twee halsoverkop in het huwelijk treden en hun geluk beproeven op een afgelegen missiepost aan de woeste Australische kust.

The Light Between Oceans

Entertainment One

Daar blijkt hun voorspoed van korte duur, wanneer Tom’s lieftallige eega tot tweemaal toe een miskraam te verwerken krijgt. Maar dan krijgt Isabel’s vurige wens om een gezin te stichten alsnog een kans op vervulling – als er in de branding van de zee tijdens een zware storm een roeibootje op het eiland aanspoelt. Isabel smeekt haar geliefde om de baby, die ze naast het levenloze lichaam van een volwassene uit het scheepswrak weten te redden, als hun eigen kind op te voeden. De gewezen militair krijgt echter last van gewetenswroeging wanneer hij in contact komt met de biologische moeder van het meisje.

Wat volgt is een piekfijn aangekleed maar pijnlijk doorzichtig romantisch drama over een echtpaar wiens geluk op een leugen is gebouwd. Een zeemzoeterige en vreselijk geforceerde soap opera waarin de emoties breed worden uitgesmeerd. In die mate zelfs dat het hele vertoon (van de onberispelijke landschapsfotografie tot de melige score van Alexandre Desplat, die consequent maar tot vervelens toe uit hetzelfde vaatje blijft tappen) vervalt tot een veredelde weekendfilm – vol goedkope prentbriefkaartenromantiek gedrapeerd in een luxe-verpakking. Of zoals ze bij de redactie van Variety stellen: “The Light Between Oceans has the operatic manipulativeness of a deeply solemn chick flick posing as art”.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.