Review: Una Pistola en Cada Mano

ABC Distribution

ABC Distribution

Rating: ★★★☆☆

September: the school run, spinnen in huis, verse vijgen bij de fruitboer. En weer fatsoenlijke films in de bioscopen! Una Pistola en Cada Mano (A Gun in Each Hand) laat mij enigszins met gemengde gevoelens achter. Ik zie duidelijk wat de Spaanse regisseur en co-scenarist Cesc Gay voor ogen had in deze tragikomedie, maar helemaal slaagt hij niet in zijn opzet.

ABC

De film laat in zes conversaties van elk ongeveer een kwartier de hedendaagse middle-aged man zien in al zijn pathos. Er komt ook één jongere man opdraven – die weet alvast wat hem te wachten staat als hij de anderen gadeslaat aan het eind van de film.

De andere veertigers/vijftigers staan elk op een kritiek punt in hun leven. Echtscheidingen, overspel, impotentie, werkloosheid, fobieën, het passeert allemaal de revue. De situaties zijn vaak raak en soms ronduit hilarisch. Je hebt wel met elk van hen te doen (behalve misschien dan met die jongere klojo). At least they’re trying.

In het beste stukje zien we de Argentijnse acteur Ricardo Darín, een bedrogen echtgenoot, zijn hart uitstorten bij Luís Tosar, een kennis die de minnaar in kwestie blijkt te zijn. Darín (Un Cuento Chino) is weerom weergaloos.

Het grootste probleem van deze film is het gebrek aan ritme. Sommige verhaallijnen duren net een paar minuten te lang. Wellicht hebben de makers er bewust voor gekozen om geen mozaïek te maken à la Short Cuts, maar enig knip- en plakwerk had wel voor meer vaart gezorgd.

Het is mij ook een raadsel waarom Gay in de laatste scene niet alle personages laat samenkomen. Anyway, wie zin heeft in spitse dialogen en goed acteerwerk komt zeker aan zijn trekken. Fans van Almodóvar herkennen Javier Cámara uit onder andere Hable Con Ella.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.