Van de pot gerukt vakantiehuisje

Lionsgate

Rating: ★★★☆☆
‘You think you know the story.’ Vijf frisse twintigers, een afgelegen locatie, een eng vakantiehuisje en dan gaan de met bloed bespatte poppen aan het dansen. Drew Goddard, schrijver van Cloverfield, wou met zijn eerste eigen film het horror genre wat nieuw leven in blazen. Samen met producer Joss Whedon (die vorige week The Avengers op ons losliet) kroop hij achter de PC et voilà, The Cabin in the Woods was geboren. Een klassieker in het genre herwerkt tot een film met een serieuze hoek af.

“The lambs have passed through the gate … am I on speakerphone?”

Lionsgate

Bolleboos Dana (Kristen Connolly), atleet Curt (Chris Hemsworth – Thor voor de vrienden), pas geverfde blondine Jules (Anna Hutchison), knappe kop Holden (Jesse Williams) en de eeuwig in hogere sferen vertoevende Marty (Fran Kranz) zien vol enthousiasme uit naar hun vakantiehuisje aan een idyllisch meer. Eens ter plekke komen ze tot de vaststelling dat hun vakantiebestemming een groot en vooral dodelijk geheim verbergt.

“I think I can get it to go down.” – “Do we want it to go down?”

Meer over het verhaal vertellen zou de pret bederven. Ja, u leest het goed, ‘pret’! The Cabin in the Woods amuseert zich kostelijk met het op z’n kop zetten van elk horror cliché uit het boekje maar doet dit op zo’n entertainende manier dat je de ene van de pot gerukte twist na de andere met graagte verwelkomt. Al van bij de aanvang wordt er met het verwachtingspatroon van de kijker gespeeld. De opening credits voorspellen allesbehalve goeds met omineuze muziek en beelden van eeuwenoude bloedlustige taferelen en dan … nou ja, gaat u zelf maar kijken.

Lionsgate

“He’s got a husband’s bulge.”

The Cabin in the Woods geeft OTT (over the top) een nieuwe betekenis en zal voor sommigen gigantisch te ver over de schreef gaan. Maar wie z’n geest openstelt voor de gekte zal hier zeker een avondje plezier aan beleven.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.