App opent Razor Reel Fantastic Film Festival

Just Film Distribution

Just Film Distribution

Komende donderdag start in Brugge het Razor Reel Fantastic Film Festival. Deze zesde editie trakteert tien dagen lang iedereen met een gezonde interesse in de genrefilm op een stortvloed aan zombies, zinloos geweld en spetterende slachtpartijen. Onder meer op het programma I Spit on your Grave 2, Zombies from Outer Space, Sharknado, Curse of Chucky en – de titel alleen is het toegangsticketje waard – Bring me the Head of the Machine Gun Woman.

Maar de aftrap van dit fijne filmfestival wordt gegeven met App, een Nederlandse triller van regisseur Bobby Moermans. Die vertelt het verhaal van de bescheiden en intelligente 21-jarige studente Anna (de mooie Hannah Hoekstra) die, na een dramatisch verkeersongeval waarbij haar jongere broer gedeeltelijk verlamd geraakt is, helemaal opgaat in haar virtuele wereld. Ze is verslaafd aan apps, social media en haar smartphone.

RRFFF

RRFFF

Na een wild feest, waar ze zich weinig van kan herinneren, ontdekt Anna dat er die nacht door een onbekende een mysterieuze app op haar smartphone geïnstalleerd is, die IRIS heet en een antwoord heeft op alle vragen. Tot haar verwondering weet de slimme en handige app niet alleen het antwoord op wetenschappelijke en historische vragen, maar ook op vragen die betrekking hebben op haar persoonlijke leven en dat van vrienden. Als ze via de scherpzinnige app cryptische teksten en codes ontvangt, die samenhangen met de plotselinge en raadselachtige dood van mensen uit haar omgeving, dringt langzaam maar zeker het besef door dat IRIS meer is dan een handige app.

Maar naast een aantrekkelijk verhaal heeft App nóg een extra troef uit te spelen. De thriller gebruikt namelijk ook een second screen applicatie. Meteen een primeur voor België. Bezoekers die op voorhand een app downloaden op www.appdefilm.nl krijgen tijdens de film extra informatie (bijkomende scènes, video, foto’s en geluid). Die moet de verhaallijn aanvullen én uitdiepen.

Wie het volledige programma van Razor Reel Fantastic Film Festival wil bekijken, kan daarvoor terecht op www.rrfff.be. Of je kan – tiens, dat treft – de app downloaden met de volledige programmatie. Dat kan op m.twoppy.com/rrfff2013

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.